Kako pisanje može da nam pomogne, a kako da nas „upropasti“ posle raskida?

by | 21 februara, 2017

Bezbroj puta smo čuli „na greškama se uči“, ali nije svejedno da li učimo na tuđim ili svojim. Danas ćemo se pozabaviti samo sa dve od beskrajnog niza grešaka, koje pravimo kada raskinemo, a kao ilustraciju pomenućemo kako su se neke od poznatih ličnosti izvukle iz takvih situacija.

Foto: Pixabay

Nemojte pisati o povređenim osećanjima

Nedugo posle raskida sa kompozitorom Frederikom Šopenom, književnica iz XIX veka Žorž Sand, napisala je knjigu u kojoj je iznela sav prljav veš iz te veze, a svog bivšeg je opisala kao bolesnog i iracionalnog gubitnika. Time je u nasleđe ostavila sve detalje o svojoj emotivnoj zavisnosti i psihološkom zlostavljanju, zbog čega se zamerila njihovim zajedničkim prijateljima.
Mnogo svežiji primer je Rob Kardašijan, koji se preko Twittera obrušio na bivšu devojku, pevačicu Ritu Oro. Svi takvi primeri ukazuju samo na jednu stvar – javno ispoljavanje negativnih emocija je opasno, naročito danas kada je potreban samo jedan klik da bi ceo svet saznao za njih. Beležite sve što želite, jer to može biti dobar ventil za negativna osećanja, ali nemojte to ni slučajno stavljati na društvene mreže. Jednostavno, nije fer.
Ne očajavajte, već radite

Kada je novinarka Marta Gelhorn konačno napustila svog supruga Ernesta Hemingveja, čemu je prethodio dug period odvojenog života, postala je jedan od najboljih ratnih izveštača dvadestog veka.

Poznata britanska glumica Ema Tompson kanalisala je svoje očajanje zbog razvoda od Keneta Brane u sjajan scenario za film “Razum i osećajnost”. Tim povodom je rekla: “Jedino što sam mogla da radim bilo je da pišem. Odvukla bih se iz spavaće sobe do kompjutera, a onda bih satima sedela i pisala. Samos am se tada osećala bolje. Taj film me je spasao”.
Ema je dobila Oskara za scenario i udala se za glumca, koji je tumačio jednu od uloga.

Pročitajte i…  Pitali smo muškarce ZAŠTO VARAJU?! 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.