Leđa o leđa: Položaj u kojem spavate govori o vašoj ljubavi

by | 11 marta, 2013

U kojem položaju spavate? Da li znate da način na koji vi i vaš partner ležite u krevetu mnogo govori o vašem odnosu? Novo istraživanje koje je sproveo hotelski lanac „Travelodge“ pokazalo je da je okretanje leđa partneru u krevetu zapravo dobar znak.

Prema novoj studiji o ponašanju tokom spavanja, Britanci su sve manje i manje romantični u krevetu – 46 odsto Britanaca radije spava okrenuti leđima partneru kako bi se dobro naspavali. Ima još – četvrtina ljubavnika rekla je da ne mogu da podnesu da ih partner dodiruje dok spavaju.Nije samo maženje postalo zaboravljena stvar – gotovo 90 odsto od 2000 ispitanih parova priznalo je da ne šapuću „volim te“ pre gašenja svetala, a 8 od 10 parova čak se i ne poljube pre spavanja. Što se događa?

Pa, iako zvuči apsolutno grozno, psihološkinja Korin Svit objasnila je da takvi rezultati pokazuju da se zapravo osećamo jako udobno s našim partnerima. „Jednom kad početna strast nestane, a s time i položaj spavanja u kojem ste isprepleteni s partnerom, javlja se veća potreba za dobrim snom pa spavanja leđa o leđa postaje omiljeni položaj u krevetu.“

Korin kaže da, uprkos pretpostavci da takav položaj ukazuje na zahlađenje u odnosu, zapravo pokazuje viši nivo poverenja između partnera.

Pretpostavljamo da to i nije loše jer dobar san omogućuje viši nivo energije za seksi igrice s partnerom!

Autor: Life Content

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.