Nova godina za parove: 10 najromantičnijih novogodišnjih tradicija

by | 24 decembra, 2022
nova godina za parove

Poljubac u ponoć je tek početak – evo 10 najromantičnijih novogodišnjih tradicija za parove

Za neke je novogodišnja noć klasična: puna blistavih odela, šampanjca i konfeta. Ali za druge je privlačnija opcija da provedu mirno veče sa porodicom. U svakom slučaju, to je praznik koji pruža toliko prilika da uživate u romansi.

Ako tražite romantične običaje za doček Nove godine kao iznenađenje za vas i partnera – na pravom ste mestu. Ovo je 10 romantičnih novogodišnjih tradicija za parove koji će sigurno izazvati varnice.

Poljubac u ponoć

Ovo nije samo obećanje ljubavi u  narednijh 12 meseci – ovo je način da pokažete dragoj osobi da svaki važan trenutak želite da podelite sa njom. Nemojte se plašiti da isplanirate ovaj poseban trenutak. Ako malo razmislite o tome gde želite da podelite svoj ponoćni poljubac, to može učiniti momenat još značajnijim.

Probajte nova jela

Pozivamo sve avanturiste! Novogodišnja noć je savršeno vreme da isprobate nova jela u sopstvenoj kuhinji. Odaberite nešto što nikada ranije niste kuvali — bilo da je to indijski kari, sufle ili jagnjeći but — i zabavite se kreirajući sopstveni, lični meni. Ključ ovde nije samo da uživate u divnom obroku, već i da naučite da zajedno pripremate nešto novo.

Ručajte u svom omiljenom restoranu

Iako možda planirate da odete na zabavu sa prijateljima uveče, razmislite o rezervisanju novogodišnjeg ručka samo za vas i vašeg partnera. Volimo da čujemo o parovima čija je tradicija novogodišnji ručak ili ručak u omiljenom, posebnom restoranu. Kakav sjajan način da produžite zabavu dana i savršenu pripremu za kasnije slavlje uz vatromet.

Napravite vremensku kapsulu

Čuli ste za vremenske kapsule: Zbirke značajnih predmeta iz perioda vašeg života spakovane u limenku ili kutiju i zakopane u zemlju da bi se kasnije iskopali. U novogodišnjoj noći napravite vremensku kapsulu sa svojim partnerom koja će obeležiti sve posebne trenutke koja ste delili tokom godine.

Putujte

Život može postati užurban, a ponekad je ono što želite više od svega kvalitetno druženje sa partnerom. Planiranje bega od svakodnevice, čak i ako je to samo za jednu noć, jedna je od onih novogodišnjih tradicija za parove kojoj se oboje možete radovati svake godine. Ne mora da bude veliko ili složeno – možete jednostavno iznajmiti neku vikendicu na Airbnb-u.

Grožđe za sreću

U Španiji je tradicija da se u ponoć pojede 12 zrna grožđa kako bi se doneo prosperitet u novoj godini. Probajte! Grožđe, vino i malo ukusnog sira – idealno za ponoć. Ko zna, možda vam to samo donese dodatnu sreću u novoj godini.

Razbijte tanjir

Zato što su smeh i radost sigurni načini da vas zbliže, uzmite običaj stanovnika Dansk: oni u ponoć zajedno razbijaju čašu ili tanjir kako bi simbolizovali sreću u novoj godini. Zašto da ne?

Rekreirajte prvi sastanak

Taj prvi sastanak mora da je bio magičan s razlogom, zar ne? Na kraju krajeva, to je dovelo vas dvoje tamo gde ste sada. Zašto ne oživeti magiju i leptire koji su sve započeli. Idite u isti restoran ili bioskop, ili čak uključite elemente kao što su obrok ili boca vina koju ste zajedno podelili da biste kod kuće ponovo napravili nešto slično.

Gledajte tematski film

Ovo je još jedna od naših omiljenih novogodišnjih tradicija za parove. Uzmite svoju najudobniju pidžamu i mazite se dok gledate film na temu Nove godine. Kada je Hari upoznao Sali, Afera za pamćenje, Boogie Nights ili Dnevnik Bridžit Džons su odlične opcije jer je novogodišnja noć u velikoj meri usredsređena na sve ove filmove. Ne zaboravite kokice!

Usvojite kućnog ljubimca

Ako ste čeznuli za novim krznenim prijateljem, započnite novu godinu sa posvećenošću psu ili mački kojoj je to potrebno. Posetite lokalno prihvatilište za kuce i mace i počnite da tražite.  Naravno, pre toga obavezno razmislite da li ste spremni na ovakvu obavezu.

 

bernardbodo/gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.