On nije pravi čovek za vas: 4 dobra razloga za momentalni raskid

by | 24 septembra, 2015

Ljubav je čudna stvar. Ponudi vam toliko toga lepog i bezbrižnog, stavi vam ružičaste naočare pa ste često nemoćni da primetite realnu situaciju. Međutim, kada se dese situacije da sa oblaka padnete pravo na hladan beton i vidite stvari onakve kakve zaista jestu kreće košmar i pitanje: „Gde sam do sada bila i šta sam radila“?

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Posle nekoliko meseci skladne veze i ljubavi, sledi logično pitanje: „Kuda ovo vodi?“. Odgovor koji svi očekujemo je da osoba sa kojima delimo zajedničke trenutke ili postelju poželi sa nama i budućnost. Naravno, da ne očekuješ da ti ponudi čitav plan vaše bliže ili dalje budućnost, ali dovoljan je mali znak, mala pažnja da on tebe želi kao svoju saputnicu u mesecima ili godinama što slede.

Ukoliko primetite da ne znate kuda plovi brod na kojem ste ili da vaš gospodin Pravi izbegava takve razgovore i na svako pitanje dobijete nesiguran odgovor „Ne znam“, moramo da vas obavestimo da ste u velikom problemu.

Potrošeno vreme ne možete da vratite, kao ni uspomene, a ako na vreme sprečite da loša veza postane gora, veće su šanse za vaš oporavak.

Zato pogledajte neke od naznaka da ste u vezi koja neće imati nikakvu budućnost (iako joj se nadate) i da je vreme da mu kažete zbogom (koliko god to gadno zvučilo).

1. Osećate se usamljeno u vezi
Ima li goreg osećaja od onoga kada znate da imate partnera pored sebe, ali osećate se kao da ste najusamljenije biće na svetu. Problem je što on daje sebe u mrvicama i vi vremenom postajete zavisni bez obzira što u vezi nije bajno. On postaje kao droga koja škodi, ali je potrebna da preživiš. Stalno se nadate boljem i pronalazite sitnice da je njemu stalo i da će se situacija promeniti, a stanje usamljenosti postati prošlost. Nažalost, istina je drugačija. Osećajsamoće i zapostavljenosti ne leči se tako lako, to je prvi znak da osobi pored vas nije dovoljno stalo, jer da jeste ne bi dozvolila da do tog osećaja dođe.

Pročitajte i… Kako se koji horoskopski znak ponaša nakon raskida?

2. Gubite samopouzdanje
Kada dobijate samo mrvice nečije pažnje i vremena, ne možete a da se ne zapitate da li je možda u vama problem! Kako vreme prolazi, a situacija se ne menja vaše samopuzdanje će izvući najdeblji kraj! Zapamtite da zaslužujete onoliko koliko dajete.

Pročitajte i… Preboleti raskid: Kako krenuti dalje nakon rečenice “Ne volim te”

3. Nemate planove za budućnost
Ukoliko posle nekog vremena shvatate da nikada sa njim nećete imati ono što želite i izbegava priče o budućnosti, vreme je sa prestanete da gubite svoje vreme. Posle samo 6 meseci par treba da se zapita šta dalje, a posle skoro 2 godine veze tačnu viziju da li to jeste ono pravo ili nije. Nemojte da dozvolite da budete sa nekim ko te nema u planovima jer to znači samo jedno: ne voli vas i nije mu stalo do vas.

Pročitajte i… 4 sigurna znaka da niste prebolele bivšeg

4. Ne ostavljate mesta za Gospodina Pravog, ako se još uvek borite za pogrešnog
Kada svu svoju energiju usmerite na dečka koji vas ne zadovoljava psihički i fizički, ali nastavljate da se viđate sa njim, zatvarate mogućnosti da se Gospodin Pravi pojavi. Važno je da prepoznate na vreme da li vredi da se borite za dečka koji ne ume da ispoštuje sve tvoje potrebe. Koliko god da ga volite i pokušavate da ga promenite, zapamtite da je nekad bolje zatvoriti jedna vrata jer postoji mogućnost da otvorimo druga. Ukoliko zaista želite pravu ljubav u svom životu, ne trošite vreme na popravljanje i menjanje osoba koji vas ne zaslužuju.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.