Otkrijte koliko ga dobro poznajete

by | 15 juna, 2012

Pre nego što dođe do trenutka kada vaša veza postane ozbiljna, uverite se da znate određeni stvari o svom partneru. U prvih nekoliko meseci od silnih leptirića u stomaku i nervoze pred viđanje sa njim ne razmišljate o određenim stvarima. Ipak, morate biti pažljivi jer se može desiti da nakon tri meseca veze shvatite da o svom partneru ne znate ništa.

Evo pitanja na koje morate da znate odgovor pre nego što se odlučite da mu se prepustite u potpunosti.

Gde živi? Ako vam krije odgovor na ovo pitanje, ko zna šta još pored toga ne želi da saznate.

U kakvom je odnosu sa svojom porodicom? To može da bude pokazatelj njegove ličnosti.

Šta mu je važno? Ako iste stvari drugačije vrednujte, vaša veza nema monog šansi za uspeh.

Da li ste seksualno kompatibilni? Budite sigurni da on može da zadovolji vaše seksualne potrebe i želje. I obrnuto!

Da li želi jednog dana da ima decu? To ne znači da vi odmah planirate venčanje, ali ako vam se planovi u tom pogledu razilaze, teško da će jedno od vas promeniti mišljenje.

Ima li prijatelje i kakvi su? Ne kaže se bez razloga „S kim si, takav si.“ Ako nema prijatelja, to može da bude pokazatelj samoživosti.

Da li je u potpunosti razrešio situaciju sa bivšom? Ako nije, zapitajte se zašto se i dalje povremeno čuju.

Koje su njegove namere? Ne smatraju svi da je cilj ozbiljne veze brak i porodica, zato saznajte da li ste vi njemu samo prolazna avantura.

Kakav je njegov stav o finansijama? Činjenica je da su finansije jedan od najčešćih razloga raskida, pa nemojte ni ovo da zanemarite. Da li preferira zajednički ili odvojeni bankovni račun i da li se slažete i vi sa njim?

Kako se ponaša u stresnim situacijama? Ako paniči, postaje sebičan, ili preuzima kontrolu u svoje ruke, to mogu da budu važni pokazatelji njegove ličnosti.

Kako rešava probleme? Nakon što se posvađate da li je spreman na razgovor ili se jednostavno zatvori u sebe? Spremnost na iskren razgovor, iznošenje vlastitog mišljenja i spremnost na kompromis bitni su preduslovi dugoročne uspešne veze.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.