Pročitala sam najlepšu ljubavnu belešku. To je spasilo moj ljubavni život

by | 22 decembra, 2016

Na Fejsu ljudi masovno šeruju priču koja bi mogla da posluži kao recept za dobru ljubavnu vezu.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

Brajan Rivs, psihoterapeut i stručnjak za veze, napisao je tekst u kojem je podelio jedno lično iskustvo, koje bi mnogima moglo da bude značajno – nekima da bi konačno prelomili i prekinuli vezu u kojoj nisu ispunjeni, drugima da bi još više ojačali ljubav.„IZABERI JE (ILI JE OSTAVI)“

Proveo sam pet godina povređujući divnu ženu tako što sam ostajao sa njom, a da je nikada do kraja nisam izabrao.

Želeo sam budem sa njom. I zaista sam želeo da odaberem baš nju. Bila je to fenomenalna žena, posebna i zabavna i seksi i senzualna. Umela je do suza da me zasmejava svojim mračnim humorom, a od njene egzotične lepote stajala mi je pamet. Svakodnevno buđenje sa njom u naručju bila je moja definicija sreće. Jako sam je voleo.

Ali kako to nažalost biva sa mnogim mladim parovima, naše neznanje o ljubavi ubrzo je dovelo do problema u odnosu. Nekada sanjiva jutra zamenila je zategnuta atmosfera, a naša svakodnevica postala je ispunjena obostranim nezrelim ponašanjem. Često sam zaticao sebe kako se pitam postoji li možda neka druga žena koju je lakše voleti i koja bi mene mogla da voli – bolje.

Kako su meseci odmicali a ta misao sve više odjekivala u mojoj glavi, ja sam je birao sve manje i manje. Svaki dan, tokom pet godina, birao sam je za trunčicu manje.

OSTAO SAM SA NJOM. ALI SAM PRESTAO DA JE BIRAM.

Oboje smo patili.

Biranje bi podrazumevalo svakodnevno fokusiranje na poklon koji je ona predstavljala mom životu i na kojem sam lako mogao da budem zahvalan: njen smeh, njena lepota, senzualnost, razigranost, partnerstvo i još… mnogo… mnogo toga.

Ali nažalost, često je bilo nemoguće da prihvatim – ili čak i vidim – sve stvari koje su kod nje bile dobre.

Pročitajte i… Isprobali smo 6 moćnih tehnika koje privlače pravu ljubav. I stvarno rade!

Kliknite na sledeću stranicu…

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

Bio sam previše fokusiran na ljutnju, nesigurnosti, zahteve i druge aspekte njene jake ličnosti koje su me izluđivale. Što sam više obraćao pažnju na njene najgore osobine sve sam ih češće i viđao, a zatim ih njoj i vraćao, poput ogledala – nudeći joj svoje najgore ponašanje. Naravno, sve ovo je stavilo dodatni pritisak na našu vezu… a ja sam je i dalje birao sve manje i manje.

I tako se ovaj nesrećan film vrteo čitavih pet godina.

Ona se jako borila ne bih li je izabrao. Ali taj trud je bio uzaludan.

NE MOŽETE NATERATI NEKOGA DA VAS ODABERE, ČAK I ONDA KADA VAS MOŽDA VOLI.

Da budemo do kraja fer, ni ona nije u potpunosti birala mene. Razjarene reči koje mi je često upućivala bile su dovoljan dokaz za to.

Sada shvatam, međutim, da je ona često bila ljuta upravo jer se nije osećala dovoljno bezbedno i sigurno sa mnom. Osećala je moje svakodnevno nebiranje – u mojim rečima, postupcima – i plašila se da ću otići.
Zapravo, ja je jesam napustio.

Time što je nisam u potpunosti i svakodnevno birao tokom tih pet godina, što sam se fokusirao na ono što mi je kod nje smetalo umesto na ono što sam kod nje obožavao, JA SAM JE NAPUSTIO.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Kao dragoceni, mirisni cvet koji sam ponosno doneo kući a zatim zaboravio da zalivam, na isti način sam je nebrojeno puta ostavljao samu da vene na suvoj i vreloj sparini naše intimne veze.

NIKADA VIŠE NEĆU DOZVOLITI DA DOĐEM U SITUACIJU DA NE ODABEREM ŽENU KOJU VOLIM.

To je mučenje za sve.

Ukoliko ste u vezi, pozivam vas da postavite sebi sledeće pitanje: ”Zašto biram svog partnera danas?”. Ukoliko ne možete da pronađete zadovoljavajući odgovor, kopajte dublje i pronađite ga. To može biti sasvim jednostavan odgovor poput istine vašeg srca koje kaže:”Jednostavno ga/je biram”.

Ukoliko odgovor ne možete pronaći danas, pokušajte sutra. Svi mi imamo loše dane.

Ali ukoliko prođe mnogo dana a da ne možete da se povežete sa odgovorom na pitanje zašto birate svog partnera, i ukoliko vam partnerski odnos obiluje stresom… pustite ih. Napravite prostor za drugo ljudsko biće da se pojavi i pogleda ih svežim očima, čežnjivog srca koje će ih oduševljeno birati svaki dan.

Osoba koju volite zaslužuje da bude oduševljeno birana. Svaki dan. A to zaslužujete i vi.“

Pročitajte i… Imao sam pravu ljubav i izgubio je. Ali, da sam znao ono što danas znam…


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

 

Tagovi:

4 reagovanja na “Pročitala sam najlepšu ljubavnu belešku. To je spasilo moj ljubavni život”

 1. Biljana P. kaže:

  Poucan tekst, i vrlo realan.

 2. Tatjana Stanišić kaže:

  Znam da nikada ne treba ostajati sa ljudima koji nas ne vole ali tako cesto gresim pri izboru partnera…

 3. Beba kaže:

  Uh. Gotovo da mogu ovakve price da me potresu!

 4. Vesna V kaže:

  Ovo pitanje u tekstu trebalo bi postavljati svaki dan.Veza duga je postala pravo mucenje i neslavno se zavrsila.Umesto da su se ranije razisli ne bi jedno drugo povredjivali.Toliko vremena i zivaca potroseno na nesto sto je ,,puklo“. A moglo se spreciti.Da su se ranije razisli ne bi jedno drugom postali suvisni.Postali su jedno drugom opterecenje.Svakodnevno.Izgubili su se.Vise nisu jeno drugom bili nagrada nego kazna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.