Promenila su se “dejting pravila”! Ili, ipak, nisu?

by | 12 aprila, 2017

Ako ste posle duge veze ponovo singl, a nameravate da taj status ne traje dugo, morate znati da “dejting pravila” nisu ista kao pre par godina, a da ne govorimo o “zastarelijim verzijama”. Tako, bar, tvrdi portal Match.com, a na osnovu opsežnog istraživanja. Naravno, lepo ponašanje i fini maniri su i dalje aktuelni, a verujemo da će tako biti zauvek. No, neke druge stvari su se promenile…

Pixabay

Potrebno je samo 15 minuta da… procenite ima li hemije između vas i osobe s kojom ste izašli. Skoro trećina muškaraca i žena smatra da je to dovoljno za odluku da li žele da u tom odnosu učine sledeći korak.

On zove, ona plaća (ili bar predlaže da plati pola računa)
Pre se podrazumevalo da muškarac plati račun posle zajedničke večere ili izlaska, ali danas skoro pola ispitanih žena smatra da je normalno da one plate račun ili da ga podele na pola. Ovo i nije tako neobično, jer znamo da je sve više žena samostalno. Muškaraci su, naravno, ovo jedva dočekali, pa su otišli i korak dalje – ne posežu za novčanikom ili očekuju da plate samo svoj deo.

Iskrenost je još uvek najbolji izbor. Ako vam nije prijatno u njegovom društvu – recite mu. Istraživanje je pokazalo da 52% ispitanka smatra da je mnogo bolje da im druga osoba otvoreno kaže da nije zainteresovana za dalje kontakte. Danas niko nema vremena za razmišljanje “šta je mislio kad je rekao ovo ili ono”.

Ipak, nemojte odmah ići do kraja. Ponekad je hemija između ljudi toliko jaka da se zaboravlja na sve mere opreza, koje razum šalje, ali to su zaista retke situacije. Čak 80% učesnika u istraživanju kaže da je “odlazak u krevet” bolje malo odgoditi.

Foto: Pixabay

Javite se prve posle dejta: Ako je susret bio prijatan, on vam sigurno neće zameriti ako prv ipozovete, samo je pitanje – kada to učiniti? 48% žena se raduje kad dobiju poruku unutar 24 sata od dejta, dok 68% muškaraca se boje da će ispasti “očajni” ako prebrzo pošalju poruku. Zamislite, njima je idealno vreme javljanja – tri dana posle susreta!

Klasična komunikacija je najbolja: U digitalnom vremenu postoji mnogo načina na koje možemo da se nekome javimo, ali – iznenadićete se – 80% ispitanika je primat dalo telefonskom pozivu.

Upoznavanja sa prijateljima: Mnogi čekaju da se uvere u to da “veza ima smisla”, pa tek ona osobu s kojom su u vezi predstavljaju prijateljima. Istraživanje je pokazalo da 50% muškaraca i 35% žena to čini već tokom prvog zajedničkog meseca.

Pročitajte i… Budite oprezne! Zbog ovih 6 problema propadaju i najstabilniji brakovi i veze! 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.