RAZVOJNI put jednog MUŠKARCA

by | 23 avgusta, 2009

 

Kuc, kuc… Imate li vi osećanja? Razgovor s nekoliko momaka, otkriće vam da ih ima (baš, kao mi), naročito kad je reč o onim trenucima u vezi koji nose oznaku “prvi put”…

 

Lepota i Zdravlje - Sex


Prvi put kada sam rekao “Volim te!” Vanja P., (33)

U tridesetoj godini života još uvek sam bio bez stalne partnerke a pratila me je fama da sam neodlučan muškarac kome je ekstremno teško da izgovoru onu magičnu reč “Volim te”, a kamoli da se veže za ceo život. Ipak, prošle godine upoznao sam devojku kojoj sam poželeo da izjavim ljubav. 

Maju sam upoznao na zabavi mog prijatelja i ubrzo sam otkrio da je neodoljiva u svemu. Naša veza bila je intenzivna i već nakon tri meseca poznanstva počela je po glavi da mi se vrti misao da bi Maja mogla da bude ona prava. No, još uvek nisam bio zreo za klasičnu izjavu ljubavi.

Nakon pola godine zabavljanja, Maja me je značajno pogledala u oči rekavši: “Ti me voliš!” Moj mozak je ubrzano počeo da radi – da li je to bilo pitanje ili njen način da mi izjavi ljubav? Rekao sam joj da mi se nesumnjivo veoma dopada, ali da smatram da je reč “ljubav” prejaka u ovoj fazi veze. “Ne, ti mene voliš!”, odgovorila je s nepokolebivim samopuzdanjem. “Uh!”, pomislio sam, “reč je izgovorena i više nema povratka!”


Danima sam razmišljao o njenog izjavi i došao do šokantnog otkrića – da, ja je zaista VOLIM! No, boreći se još uvek sa svojim starim “ja”,
ali, istovremeno osećajući obavezu da ispunim Majina očekivanja i našoj vezi dam dublji i definitivni status, otkrio sam zaobilatan način da to učinim – svoja osećanja iskazao bih joj rečenicom, “Ti znaš ko te voli”! 

Draga, strpljiva Maja tvrdi da mi je bilo potrebno više od godinu dana da napokon izgovorim te dve najslađe reči! Ali, kad sam ih definitivno izgovorio glasno, prvo njoj, a potom i pred prijateljima i rodbinom, osetio sam fantastično rasterećenje. Činilo mi se da je ta verbalna manifestacija ljubavi bila svojevsrna blokada za moja, inače, duboka osećanja prema njoj. Uostalom, kad sam ih jednom izgovoro, više nije bilo nikakve prepreke da, nekoliko meseci kasnije, izgovorim i sudbonosno “Da”, niti da joj bar dva puta dnevno kažem “Volim te”!


Prvu put kad smo oživeli moju seksualnu fantaziju  Darko ., (27)

Jednom sam zapazio vrlo erotičnu fotografiju nage žene, okrenute leđima dok sipa gustu, belu boju preko ramena. Kontrast između njene preplanule kože i te bele boje koja se slivala niz njenu kićmu sve do oblih “brežuljaka”, delovala je zaista erotično. Ta slika prošla mi je kroz glavu kad sam prošlog leta spazio svoju devojku dok se naga sunčala na terasi mog stana. Srce je počelo ubrzano da mi kuca a ja sam smišljao šta da uradim da bih oživeo svoju erotsku fantaziju. Glavni “začin” seksulane igre trebalo je da bude NEŠTO, čime ću preliti njeno telo, što će nam omogućiti da se pretvorimo u klizavo “klupko”. Ali, šta je to?

 

Unezvereno sam pretražio ormane, kupatilo i kuhinju, odbacio ulje, regenerator za kosu i penu za kupanje, da bih, napokon, u frižideru otkrio spas. Bila je to slatka pavlaka u još neotvorenom tetrapaku. Bingo! Drhteći od uzbuđenja prišao sam svojoj devojci pokazujući joj slatku pavlaku. Ona me je zbunjeno pogledala, a ja sam je, ne pruživši joj čak ni priliku da me pita o čemu se radi, prolio malo na njeno rame. Za mene je to bio predivan momenat – njena preplanula koža, bela pavlaka i sitne kapljice znoja na njenoj koži. Nastavio sam da sipam pavlaku na njene grudi, a potom i na stomak. Ljubili smo se preko krema, mazili, vodili ljubav. Od siline ljubavnog žara, gotovo da smo napravili puter!

Nakon ovog novog i neverovatno uzbudljivog iskustva, oboje smo osetili blaženstvo. Onda je pavlaka postala lepljiva, potom se osušila, a na posteljini, tepihu i parketu bilo je “milion” mrlja. Na kraju je počeo da se oseća neprijatan miris! Posledice: četiri tuširanja u toku tog dana, dva dana pranja tragova po stanu, tri puta uklječena veš-mašina i bezbroj izvinjenja s moje strane! Ipak, iskustvo je bilo toliko žestoko, da mi nije krivo što će biti klasifikovano “jednom u životu”.

 


Lepota i Zdravlje parPrvi put kad sam zakazao u krevetu  Bojan R., (25)

Treći sastanak je proteko veoma dobro. Zapravo, toliko dobro da smo se Lana i ja vratili u moj stan i odmah s vrata počeli da se skidamo, ostavljajući “tragove” naše požude na putu do spavaće sobe. Istina, popili smo dosta – vino uz večeru i nekoliko žestokih pića u baru nakon toga. U svakom slučaju, bilo je to sasvim dovoljno da ukloni inhibicije koje smo osećali.

No, moj problem je bio u tome što nisam bio samo pijan, već “stondiran”. Nisam bio sposoban da učinim ono zbog čega smo stigli do spavaće sobe. Lana je dala sve od sebe da bi me pokrenula, ali moj “mehanizam” je jednostavno bio isključen. Užasnut zbog svega, ubeđivao sam je u to da je piće za sve krivo, potrudivši se da bar ona bude zadovoljena.

Otišao sam na naš četvrti sastanak potpuno rešen da apstiniram od pića i tako sprečim novu katastrofu. Zapravo, u tom kratkom periodu postao sam opsednut neuspehom. Naravno, bio je to pogrešan potez. Tokom odrastanja, muškarcima se često govori da “ne razmišljaju penisom”. Na osnovu ličnog iskustva znam da je najveća greška kada počnete da mislite o “spravi”. Naime, toliko sam razmišljao samo o tome da ne zakažem, da se, sasvim očekivano, desilo upravo to. Da užas bude veći, ovog puta nisam mogao da svalim krivicu na alkohol. Oboma je bilo vrlo neprijatno i jedva smo zaspali. 

Međutim, Lana je bila puna razumevanja i nije želela da me obeshrabri. U potrazi za rešenjem, obratio sam se svom najboljem prijatelju za savet. “Ne sekiraj se! To se dešava svima nama. Pokušaj samo da ne razmišljaš toliko o tome. Uostalom, ne radi se o kršenju nekog važnog ugovora. Tu su uključene emocije i još mnogo toga.” OK, to mi je donekle pomoglo. “Mislim, u redu je ako ne traje previše dugo”, dodao je moj prijatelj. Dobro, ali koliko dugo? “Ne znam… možda tri puta”, rekao je. Super, dobio sam još jednu priliku!

Naredne subote, kad smo Lana i ja započeli našu ljubavnu igru, oboma je bilo jasno da će sve biti OK. Odakle ova iznenadna promena? Pa, verovatno zbog toga što sam “preživeo” prethodne neuspehe i što se Lani sigurno veoma sviđam. To me je zaista smirilo i uspeh nije izostao. Zapravo, ponovili smo ga nekoliko puta te večeri!

 

 

Prvi put kad sam je video nagu  Dragan T., (26)

Svoju devojku Minu prvi put sam video bez odeće na našem drugom sastanku. Možda je to za nekog prerano, ali Mina i ja smo se dugo poznavali, naša veza se rodila iz prijateljstva. Sve se odvijalo postepeno i spontano. Nakon večere u mom stanu, započela je naša seksualna igra. Mini je trebalo pet minut da skine svu odeću, a ja sam zapamtio svaki sekund ovog zadovoljstva. Bio sam iznenađen što sam, umesto da razmišljam o užitku što će uslediti seks, počeo da analiziram svaki detalj na njenom telu.

 

Znam koliko žene brinu kad sa sebe treba da skinu savršen džins, majičicu, grudnjak i sve ono što ih obučene čini tako poželjnim, kao i to da su muškarci često razočarani onim što tada vide. Ali, istina je sledeća – ta mala razlika između onog što očekujemo i onog što zaista dobijamo, uvek je veoma uzbudljiva prvi put. Sećam se da sam pomislio: “Znači, tako izgledaju njene grudi. Divne su! Hej, pa njene bradavice su veće nego što sam mislio! Kako je moguće da to nisam video ispod tanke majičice koju je te večeri nosila?” Iskreno, za mene je posmatranje žene dok se skida, daleko uzbudljiviji čin od samog seksa!

 

Prvi put kad me je videla da plačem  Miloš D., (30)

Definitivno, nisam plačljivac! Ali, to ne znači da sam muškarac “operisan” od osećanja, ali ni onaj ko ih lako iskazuje suzama. Ipak, jednom me je bivša devojka optužila da je ne volim iskreno pošto to nisam naročito pokazivao! Ni sam ne mogu da objasnim zbog čega sam posle godinu dana, jedne noći zaplakao, zapravo ridao, pred jednom drugom ženom, s kojom ću se kasnije i oženiti.

Sonja je imala malu kćerkicu, koja je, najverovatnije zbog neke traume, svake noći nešto ružno sanjala, često se budila i tražila zaštitu. Sonja je, razumljivo, uvek bila pored nje, čitala joj bajke ili ostajala uz nju dok ne zaspi. Ponašala se kao prava požrtvovana majka. Jedne večeri, moja buduća supruga zamolila me je da ja odigram ovu ulogu. Predpostavljam da je želela da me stavi na malu probu.

Čitao sam joj priče i gledao njeno malo lice i krupne okice koje su me gledale s poverenjem. Nakon završene priče, malena se čvrsto privila uz mene, prebacila svoju ručicu preko mojih grudi i, već nakon nekoliko minuta, utonula u san.

Pažljivo sam se izvukao iz kreveta i pridružio Sonji u dnevnoj sobi. Istog momenta niz moje lice potekle su suze. U narednih nekoliko minuta, glasno sam zajecao boreći se za dah dok su mi suze u pticama tekle. Bio sam potpuno zbunjen sopstvenim osećanjima i ponašanjem. 

Potom sam pogledao Sonju, koja je trebalo uskoro da mi postane supruga. Ona je samo podigla jednu obrvu uputilivši mi pogled koji je govorio: “To je moj život, stvarni i veliki. U njega ćeš uskoro i sam ući i zato budi siguran u ono što radiš.” Naravno, sa zadovoljstvom sam zakoračio u njen život, pun topline i emocija, ali i suza.

 

 

– 8 malih koraka u ljubavnom životu muškarca-

Još nekoliko situacija s oznakom “prvi put”, koje pomažu muškarcima da postanu zreliji u ljubavi!

1. Prvi put kad izgubi želju da flertuje s drugom ženom. Čak i ako je u pitanju veoma zgodna devojka u bikiniju, jedva je i primećuje. Zašto? Pa, zato što to nisi TI!

2. Prvi put kad sretneš jednu svoju prijateljica, a ona kaže: “Dakle, to je taj koji te je oborio s nogu!” Tad shvata da si joj pričala o vama. Veruj, za muškarca nema veće sreće.

3. Prvi put kad podeli s tobom obrok. Sloboda da uzima hranu s tvog tanjira, naročito u restoranu, znači da mu je sasvim prijatno u tvom društvu.

4. Prvu put kad provede noć u tvom stanu i ne vidi poentu u odlasku sopstvenoj kući narednog jutra. Ma, nema veze čak i ako moraš s njim da deliš svoju četkicu za zube!

5. Prvi put kad ga sasvim iskreno upoznaš sa svojim prijateljicama. Primanje u društvo tvojih prijateljica za njega je velika čast.

6. Prvi put kad je ranije stigao na sastanak, a ti si mu otvorila vrata obučena samo u gaćice i grudnjak. E, to je prava bliskost!

7. Prvi put kad krene s tobom u šoping i predloži da ti kupi elegantne cipele s visokom petom (naravno, preskupe!) Odgovor koji će ga oboriti s nogu glasi: “Ne dolazi u obzir! Ne možeš to da platiš!” Ja? Vau! Pa, ne znaš ti ko sam ja!

8. Prvi put kad s tobom ode na neko venčanje, a ti se, usred ceremonije, priviješ uz njega, pogledaš ga pravo u oči i zaplačeš. Zna šta si mislila i nije mu frka zbog toga!

 

Tekst: Nataša Ćovin

Tagovi: