Zašto nam je potreban muški zagrljaj?

by | 13 februara, 2020
zagrljaj zaljubljeni lepota

Svaka žena želi nežnost. Želi zagrljaj u kome će dugo ostati, partnera koji će znati da je zagrli kada je umorna, neraspoložena ili da podele trenutke sreće.

U korist tome studije su pokazale da je muški zagrljaj koristan i za zdravlje, jer je to krug nežnosti i topline koji smanjuje nivo stresa kod žena.

Najlepše pesme i najlepše reći napisane su o ljubavi, a pisac David Tumarinson je na divan način opisao šta se, zapravo, desi kada voljeni muškarac zagrli ženu. Njegove reči pokazuju svu moć koju zagrljaj ima i govore zašto bi muškarci trebali češće da grle svoje partnerke – jer i žene i muškarci žude za ljubavlju.

Veliku moć  ima intiman zagrljaj između žene i muškarca

Kada muškarac tiho priđe ženi i zagrli je od pozadi, on zatvori krug. Svoj i njen krug. To je krug nežnosti, topline i zaštite. I on stavlja ženu tačno u središte tog strastvenog kruga. U tom trenutku i na taj način muškarac daje ženi do znanja da je ona centar njegovog života i sveta. Muškarac grli ženu u tišini, dok žena stoji u tišini. Stojeći u tišini ona oseća toplu struju koja proizilazi iz tih nežnih i vrelih muških ruku.

yagrlja

Muški zagrljaj ženi daje krila

Kada muškarac zagrli ženu, ona se oseća kao da ima krila i da može da poleti. Taj  krug ljubavi je miran i udoban. Od te tihe nežnosti ona se topi pitajući se ko je ona sada dok stoji u sredini tog kruga koji tinja. Šta oseća?

Seksualni bioritam: Pogledajte na sat pre nego što “krenete u akciju”

Zagrljaj nudi udobnost i spokojnost

Je li ona žena ili devojka? Oseća li se voljenom ili ona voli? Pokriva li lagani prekrivač tišine njena ramena i sakriva li njene misli od muškarca… Ili možda ništa nije skriveno u tom privatnom krugu? Uostalom, on je samo grli, štiti od spoljnog sveta koji je tako hladan i usamljen. A u njegovim je rukama toplo i udobno. Ove ruke su njena zaštita i spokojstvo. To je sve što žena nesvesno traži, što čeka i čemu se nada, piše zadovoljna.hr

zagrljaj ljubav lepota

 

Grlite se, pred nama je Međunarodni dan zagrljaja

Inače, 21. februara obeležava se Međunarodni dan zagrljaja. Ovaj datum je savršena prilika da voljenima bar jednim zagrljajem pokažete koliko vam znače. Porodična terapeutkinja Virginia Satir rekla je da nam je dnevno potrebon četiri zagrljaja da bismo preživeli, osam zagrljaja dnevno za održavanje i 12 zagrljaja dnevno za rast.

Zagrljaj nas čini srećnijima

Možda vam se čini da je ovo na dnevnom nivou previše zagrljaja, ali i previše je bolje nego živeti bez njih. Zagrljaji su, između ostalog korisni i za zdravlje – smanjuju stres, čine nas srećnijim, povoljno utiču na zdravlje srca, pomažu nam u borbi sa strahovima... Zato, grlite se.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.