Neugodnosti tokom seksa i kako reagovati na njih

by | 8 novembra, 2022
neugodnosti tokom seksa

Neugodnosti tokom seksa dešavaju se svima, a u nastavku saznajte kako se ponašati u takvim situacijama.

Skoro na svakom koraku očekuju nas neprijatne situacije. A ako na ulici ili na poslu i dalje možete adekvatno da odgovorite na njih i da držite sve pod kontrolom, onda u seksu nivo unutrašnjeg ograničenja prelazi skalu. A sve zato što je seks tabu tema i ljudi imaju mnoge psihološke blokade povezane sa njim. Evo kako tome stati na put.

Neugodnosti tokom seksa

Njegovo telo nije bilo spremno

Vruća predigra, odeća sve oskudnija, ali nekako se stvari s njim ne pomeraju sa mrtve tačke… Da, možda nema erekciju. To se dešava kod muškaraca, jer je telo muškarca (kao i kod žena) direktno povezano sa psihičkim i fizičkim stanjem. Ako je depresivan, pod stresom ili veoma umoran, magija se možda neće desiti. Ovo je sasvim normalna pojava ponekad. Međutim, ako muškarac ima problem sa erekcijom učestalije, potrebna mu je pomoć specijaliste.

Kako reagovati?

Za muškarce, sve što se tiče njegovog penisa je priča o ponosu. Ako sve drugo ne uspe, nemojte reagovati oštro ili preemotivno. Lezite pored njega, zagrlite ga i razgovarajte na ovu temu. Za muškarca je ova situacija veoma stresna, a vaša briga će ga umiriti.

Dinar za misli: O čemu to muškarci razmišljaju tokom seksa?

Neprijatnosti tokom seksa- neprijatni zvukovi

„Sumnjivi“ zvukovi povezani sa fiziološkim procesima tokom ljubavnih zadovoljstava su lideri među neugodnim situacijama. Ovde morate da razumete jednu stvar: ako imate seks, onda implicitno prihvatate da se može desiti nešto vezano za fiziologiju. Neke stvari se, naravno, mogu sprečiti. Na primer, ako znate da će danas biti seksa, izbegavajte hranu koja utiče na nadimanje i gasove.

Kako reagovati?
Ako ispuštate neki „čudan“ zvuk, budite mirni. Zapamtite da je to normalno. I reagujte na isti način ako je to uradio vaš partner. Što to više doživljavamo i pridajemo važnosti, to više komplikujemo stvari. Još jedan dobar izlaz: šalite se (ako je partner to uradio, morate biti veoma oprezni sa šalom kako ga ne biste uvredili). Seks je besprekorno lep samo na ekranu, ali u stvarnom životu retko kada prođe bez humora i smešnih situacija.

Zapetljani u odeći

Tokom strastvene predigre, možete se zbuniti u sopstvenoj odeći: farmerke će se zaglaviti za petu, a kopča na grudnjaku se neće otkopčati. Stoga, ako za danas planirate seks, nemojte da oblačite nešto što je posebno teško ukloniti uz pomoć posebnih čini.

Kako reagovati?
Pretvorite ovu neugodnost u sporo erotsko svlačenje. A ako je, ipak, neko od vas zbunjen u odeći, pogledajte gornji pasus o humoru. Nežno se šalite ili nasmejte zajedno o tome. Samoironija je, inače, znak samodovoljne i samouverene osobe. A seks nije samo lep, vruć i strastven, već je i zabavan.

Neugodnosti tokom seksa- Čudne emocije i povici

Čovek se veoma teško prepušta kontroli. Društvo, pravila i moralne norme grade ozbiljan okvir u kome se čovek nalazi. Ovo se odnosi i na emocionalni život. A seks je veoma intenzivno iskustvo (naročito orgazam). Dakle, ako vi ili partner možete da se oslobodite emocionalne kontrole i da na samom vrhuncu viknete ili kažete nešto smešno ili pak dobijate napad smeha, sve je to normalno i sasvim u redu.

Kako reagovati?
I ništa novo: odreagujte na ovo ili mirno ili humorom. I uopšte, budite srećni zbog sebe ili svog partnera, jer ova čudna reakcija je pokazatelj slabljenja samokontrole. A ovo je direktan način opuštanja tela i uma. Ako se vama ili vašem partneru to ne sviđa ili vam je neprijatno, razgovarajte o tome nežno. U krajnjem slučaju, izaberite drugu frazu za njega ili za sebe, koja će tokom vrhunca biti udobna za oboje. I da, ne zaboravite na humor i samoironiju!

Lepota i zdravljeLuckyBusiness/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.