Prijatelji ne prihvataju vašeg partnera? Postavite sebi ova pitanja

by | 24 septembra, 2020
Kako odbiti nekog

Šta da radite ako vaši prijatelji ne podnose vašeg partnera? Čak i ako ga ne kritikuju otvoreno, možda ste primetili da ga izbegavaju po svaku cenu. Njima verujete i oni vas dobro poznaju, ali zašto imaju negativan odnos prema vašem izabraniku? Kako da prevaziđete neprijatnu situaciju i nađete neko srednje rešenje jer vam je podjednako stalo do obe strane? Odgovorite na nekoliko pitanja i otkrijete ko je u pravu, partner ili prijatelji.

Da li ste zaslepljeni ljubavlju, pa jednostavno ne vidite istinu? Zamolite prijatelje za iskrene i konkretne informacije o tome šta im se ne sviđa kod vašeg momka. Ne pokušavajte da ga branite, već pažljivo saslušajte šta je to što imaju da vam kažu. Imajte na umu da su to ljudi koji vas vole i kojima je važno da budete srećni i u zdravoj vezi. Zašto imaju problema sa ovom osobom? Da li za njihovu zabrinutost postoji stvarni razlog? Otvoreni razgovor pomoći će da istina ispliva na površinu. (Pročitaj: Ovo su znaci da sa vašom vezom nešto nije u redu)Recimo da se posvađate sa partnerom i to prenesete drugaricama. One se saosećaju sa vama i vašim besom. Kada odete kući, sačeka vas cveće i iskreno izvinjenje. Razgovarate sa dečkom, razjasnite nesporazum i stvari od tog trenutka teku glatko. Ali vaše prijateljice su ostale u vremenskoj kapsuli frustracije i besa jer se tako završila priča koju ste podelili sa njima. One su i dalje ljute na njega jer nisu iskusile sve one lepe stvari koje ste kasnije vi doživeli.

Većina parova, posebno ako su u dugoj vezi, doživi neke sukobe i razmirice. Važno je znati postaviti granice. Nemojte opterećivati prijatelje svakom trzavicom koja se pojavi u vezi. Neke stvari treba da budu deo intime.

Ko je u pravu, vaš partner ili prijatelji?

 

Da li vam je nešto promaklo?
Kada vaši prijatelji smatraju da neko nije dobar za vas, proverite da li postoji nešto što oni znaju, a vi ne znate. Nakon što ih saslušate, odvojite vreme da procenite šta se zaista događa. Da li su samo ljubomorni na to što partneru posvećujete mnogo vremena i pažnje? Da li su zavidni što ste u vezi, a oni nisu? Da li navijaju da se pomirite sa nekadašnjim dečkom? (Pročitaj: Šta je toksična pozitivnost – i zašto stručnjaci kažu da je opasna?)

zaljubljeni

Zatražite još nečije mišljenje
Ako se zaista osećate zbunjeno i ne možete da otkrijete da li je problem u vašem momku ili prijateljima, razgovarajte sa nekom trećom osobom. Neko ko je neutralan, a vama blizak, pomoći će da problem sagledate iz novog ugla.

Promenite taktiku
Umesto razgovara koji može biti napet i stvoriti pritisak među prisutnima, kada vreme provodite u društvu prijatelja i partnera, opredelite se za neku relaksirajuću aktivnost. Idite u kuglanu, bioskop, radite nešto kreativno. Zajedničko druženje stvoriće osećaj bliskosti, a to je baš ono što je potrebno. (Pročitaj: Glumica Alison Hanigan otkriva vam svoj recept za optimizam)

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.