Posle velike ljubavi: Kakve to greške su ubile vašu vezu?

by | 6 avgusta, 2022
greške, kraj ljubavi

Često slušamo o tome kako da privučemo nekoga, kako da negujemo vezu, kako da rašavamo probleme. A onda se probudimo i shvatimo da stojimo ispred spakovanih kofera jer – znamo da je kraj.

Kako od jake ljubavi stignemo do kraja veze? Šta to učinimo da bismo ubili sva ta osećanja? I, ako osećanja postoje – zašto onda ipak odlazimo?

 

Svakodnevne obaveze

Najjednostavniji i najrazumljiviji razlog za kraj veze je nemogućnost da organizujete zajednički život tako da oboma odgovara. To je ono što bi pravnici nazvali nekompatibilnost karaktera. Ovo se događa onda kada dozvolimo da realnost pojede naša romantična osećanja. Gric po gric, presudi nam svaka planina neopranog posuđa, prepirke oko toga ko je na redu da baci smeće… Ove svakodnevne trzavice, iako naizgled sitne i beznačajne, imaju moć da potpuno unište vezu.

 

Uzimanje zdravo za gotovo

Kada počnete da uzimate jedno drugo zdravo za gotovo, blizu je kraj. I iako je žena po prirodi izuzetno strpljiva, u istoj meri je i emotivna, potrebna joj je stalna razmena energija. Koliko god to apsurdno zvučalo, ali bez određene količine emocija u vezi počnete da se osećate loše, nevoljeno,a samopouzdanje počinje da pada. Kada počnete da živite pored muškarca kao pored komšije ili prijatelja, bez  ikakvih znakova pažnje sa njegove strane, poželećete da ljubav osetite na nekom drugom mestu.

 

LJubomora

Ljubomora je smrt svake veze. Da biste ženu doveli do nervnog sloma, a potom i do bekstva, ne morate da se mnogo trudite. Dovoljno je, recimo, da ne poštujete njene granice privatnosti. Učene smo celog života da ne zavirujemo u tuđa pisma,  pa zašto bismo ikome dozvolile da gleda u naš telefon, kompjuter, dnevnik… Ne krijemo ništa, samo želimo poštovanje.

 

Škrtost i sebičnost

Žene ne traže platnu karticu, nego muškarca. Većini nas nisu potrebni dijamanti, niti skupa putovanja… Ali, sa druge strane, brojanje svakog novčića, obrazlaganje zbog čega nam je potreban frizer ili nove cipele svake sezone – to je već greh koji teško praštamo. Ovakva propitivanja dovode do toga da se osećamo loše, kao da ne umemo sa novcem ili da partner nema poverenja u nas.  A to nije dobro.

 

Dovodite se do ludila

Jedno je biti ludo zaljubljen, a drugo dovoditi se do ludila. Ako partner stalno izaziva burne reakcije u vama i ako se to događa od samog početka, znajte da su slabe šanse da će veza opstati.

proud_natalia/gettyimagesplus

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.