Prvi sastanak: Saveti za više samopouzdanja i za uklanjanje nervoze!

by | 24 maja, 2023
prvi sastanak

Prvi sastanak je nepredvidljiv i nikada ne znate šta možete očekivati. Ali to ne znači da treba da se plašite i da sumnjate u sebe. 

O prvim sastancima ima puno šala. Snimljene su ništa manje komične melodrame, čiji su scenariji zasnovani na stvarnim pričama. Iz tog razloga, mnogi se plaše ovakvih sastanaka, zamišljajući najgore scenarije. Kao rezultat toga, nedelju dana možete da brinete o tome kako šta bi sve moglo dapođe po zlu da na kraju otkažete sastanak koji bi mogao da se završi srećnim krajem.

Da ne biste propustili svoju sudbinu, ili samo da biste se dobro proveli, trebalo bi da naučite da se nosite sa takvim strahovima.

Prvi sastanak nije bauk!

Pripremite se

Najbolji način da se nosite sa anksioznošću pre prvog sastanka je da se temeljno pripremite postavljajući sebi nekoliko pitanja:

  1. Šta želite da ta osoba zna o vama?
  2. Koje su vaše glavne karakterne crte i kako ih možete izraziti u komunikaciji sa novim sagovornikom?
  3. Šta želite od ovog sastanka?
  4. Šta želite da znate o ovoj osobi?

Razmislite o ovim temama pre sastanka kako se ne biste zbunili i kako biste smanjili broj neprijatnih pauza i tišina. Važno je da definišete svoje ciljeve pre svakog novog sastanka. To će vam pomoći da maksimalno iskoristite svoje vreme i shvatite da li ima smisla pristati da se ponovo vidite.

Ostavite dobar prvi utisak

U ovom slučaju, važno je da ne preterujete, pa se preporučuju sledeća jednostavna pravila:

  • Izaberite odgovarajuću odeću; ne previše napadnu, ali izaberite autfit koji ističe sve vaše atribute
  • generalno, potrudite se da izgledate uredno, a to podrazumeva i šminku, frizuru kao i nokte

Uprkos činjenici da vremenom, u vezi, izgled počinje da igra sporednu ulogu, na prvom sastanku može i odgurnuti ili osvojiti izabranog. Pored toga, trebalo bi da se trudite da se smejete i ne zaboravite na elementarnu ljubaznost. Ovo će pomoći i vama i drugoj osobi da se osećate prijatno.

Ne morate biti neko drugi ili se pretvarati. Budite ono što jeste. Ne trudite se previše, vaše ponašanje može izgledati lažno i usiljeno.

Prvi sastanak i odabir odeće

Ostaviti dobar utisak u odeći koja čini da se osećate ograničeno ili nesigurno definitivno neće uspeti. Zbog toga je važno stvoriti sliku koja ne samo da će se savršeno uklopiti u atmosferu prvog sastanka, već i učiniti da se osećate prijatno.

To može biti ili vaša omiljena klasična crna haljina, ili jednostavna bela košulja i farmerice, ili, naprotiv, nešto moderno, pa čak i smelo. Ne zaboravite da je odeća jedan od glavnih alata samoizražavanja koji ne treba zanemariti.

Ne preterujte sa alkoholom

Ispijanje jedne čašice alkohola može da vam pomogne da se opustite ali prekomerna količina  je u stanju da natera čoveka da se ponaša drugačije i da kaže stvari koje inače ne bi rekao. U slučaju da se napijete, postoji mogućnost da će prvi sastanak najverovatnije biti i poslednji. Da ne biste pokvarili veče, preporučuje se da sebi postavite normu, na primer, ne više od jedne čaše vina. Čim popijete, vredi preći na bezalkoholna pića.

Prvi sastanak- slušajte aktivno drugu stranu

Da dijalog ne bi zašao u ćorsokak posle par banalnih primedbi, vredi sagovorniku postaviti otvorena pitanja na koja je potrebno dati detaljne odgovore. Na primer, možete ga zamoliti da priča o svojim životnim ciljevima, snovima ili onome što ga čini srećnim. Takođe je vredno postaviti pojašnjavajuća pitanja ako potencijalni partner nije u potpunosti otkrio temu.

Lepota i zdravljeBartekSzewczyk/iStock/Getty Images Plus via Getty Images


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.