Rizici masturbacije za žene: 7 opasnosti za koje sigurno niste znale!

by | 31 oktobra, 2022
Rizici masturbacije

Dobra vest je da samozadovoljavanje neće dovesti do bilo kakvog slepila. Ali postoje rizici masturbacije kojih treba da budete svesni…

Zagonetka: „Skoro svi to rade, ali niko nije voljan da to prizna. Šta je to?”. Tako je – masturbacija! Dugo se samozadovoljstvo smatralo nečim prljavim i sramotnim. U srednjem veku se uglavnom pričalo da masturbacija može dovesti do slepila. I mnogi su verovali u to. U stvari, naravno, nije sve tako tragično, ali neke ozbiljne posledice ipak mogu nastati.

Rizici masturbacije

Infekcija

Masturbacija nije u potpunosti bezbedna. Za razliku od seksa sa partnerom, samozadovoljstvo ne može izazvati polno prenosive bolesti, ali zarazne bolesti može. Čistoća je ključ zdrave masturbacije.

Obavezno operite ruke pre nego što to uradite kako biste izbegli širenje bakterija i infekcije. I da, ne bi trebalo da koristite pljuvačku kao lubrikant. Pljuvačka, naime, sadrži mnogo štetnih mikroorganizama koji narušavaju prirodnu mikrofloru vagine i mogu izazvati infekcije. Osim toga, pljuvačka se brzo suši.

Loše seks igračke

U pokušaju da se zadovolje, dame pribegavaju raznim trikovima. I dok nema ničega lošeg u tome da posećujete seks šop ili naručujete seks igračke preko interneta, nekome je žao novca, a neko traži lake puteve. Koristi se sve što se može naći kod kuće: banana, krastavac, dezodorans, daljinski upravljač, drška za češalj i sve što vizuelno podseća na vibrator. Ali čak i ako stavite kondom, sve navedeno ne može da prođe kao seks igračka.

Banana se lako lomi, dok dezodorans može da povredi vaginu. U svemu tome se malo može uživati. I bilo je toliko slučajeva da su se šargarepa, krastavci ili nešto zanimljivije zaglavili u vagini. Dakle, ako ne želite da postanete „priča“ koju lekari hitne pomoći pričaju jedni drugima ili svojim pacijentima, kupujte kvalitetne seksualne igračke i uživajte u zdravom samozadovoljstvu.

Rizici maturbacije- zavisnost

Činjenica je! Naučivši da ugodi sebi, osoba prestaje da vidi smisao u drugoj polovini, ne uspostavlja društvene kontakte, traži osamljeno mesto za masturbaciju i stalno razmišlja o samozadovoljstvu. Ponekad to dovodi do manične opsesije, koja je ispunjena ne baš adekvatnim ponašanjem.

Kako možete znati da li ste zavisni od masturbacije? Jednostavno je – kada počne da ometa pun seksualni život. Spremni ste da zamenite masturbaciju za seks sa partnerom, stalno razmišljate o tome i prvom prilikom počinjete da se bavite samozadovoljstvom. U ovom slučaju, bolje je kontaktirati seksologa ili psihologa.

Samozadovoljstvo može dovesti do povreda

Ako prečesto masturbirate, postoji rizik od oštećenja genitalija. Naročito ako zanemarite mazivo. Štaviše, postoji rizik i kada se koriste seksualne igračke. Biće potrebno mnogo vremena da se oporavi od povrede.

Rizici masturbacije- Gubitak osećaja

Ovo je česta pojava. Uz prekomernu stimulaciju klitorisa uz pomoć tuša ili seksualnih igračaka, devojka prestaje da uživa u vaginalnom seksu. Orgazam će biti nešto daleko i gotovo nestvarno. Dakle, sve je u redu, ali umereno!

Masturbacija izaziva stres

Samozadovoljstvo je veliko gubljenje energije, posebno kada proces ne postane zadovoljstvo, otklanjanje seksualne napetosti i stresa, već obaveza. Začarani krug: umorite se od samozadovoljavanja, ali ne možete ni da prestanete da masturbirate. Otuda: razdražljivost, apatija, loše raspoloženje. Opet, govorimo o previše masturbacije kada to postane manija.

Rizici masturbacije i igračke za analni seks

Ako se njima pogrešno rukuje, igračke za analni seks se lako mogu zaglaviti. I ovde ne možete bez doktora. Takvih priča ima mnogo, ali malo je prijatnog u njima. U mnogim privatnim klinikama postoji posebna usluga za uklanjanje stranih predmeta iz rektuma.

Stoga, ako odlučite da sami sebi pružite analno zadovoljstvo, budite izuzetno oprezni. I uverite se da seksualne igračke imaju barijeru koja će sprečiti da predmet sklizne unutra.

Lepota i zdravljePeopleImages/iStock/Getty Images Plus via Getty Images