Spooning seks poza: Evo zbog čega ćete se zaljubite u ovaj intezivan i intiman položaj

by | 7 oktobra, 2020

Spooning seks poza može biti za lenje, za razuzdane ili one koji žele veoma intiman kontakt. Ova pozicija u seksu doslovno svima omogućava uživanje, a ako je slučano niste već probali, krajnje je vreme da to uradite.

– Udobnost i intimnost izdvajaju spooning (spoon -kašika) od ostalih poza – objašnjava doktorka Megan Fleming, seksualni terapeut i edukator.

– Položaj vam pruža pun kontakt – koža o kožu. Partner vam je blizu vrata, položaj je zgodna za poljupce i milovanje, kao i razgovar i šaputanje.

Ovo je takođe položaj koja svima ostavlja ruke slobodnim i pruža mogućnost većeg zadovoljstva.

U nastavku pročitajte zašto bi spooning seks poza trebao biti jedan od vaših omiljenih – plus nekoliko načini koji će vam, prema stručnjacima, doneti veće uživanje. (Pročitaj: 3 stvari koje svaka žena treba da radi posle seksa)

Spooning seks poza se odnosi na položaj kada vi i vaš partner ležite na boku okrenuti u istom smer, a on je ušuškan uz vas. On je u položaju velike kašike, dok ste vi u položaju male. Penetracija može biti vaginalna ili analna, uz pomoć seks igračaka ili vez njih.

– Na koji god način se prepustite, ova poza pruža osećaj bliskosti i daje mogućnost stimulisanja celog tela – kaže Fleming.

Zvuči prilično lepo, zar ne?

Spooning seks poza

Emma Darvick – Shape

Spooning seks poza nije zahtevna, a intezivna je

Spooning ne zahteva puno fizičkog napora – tako da je odličan izbor za dobro jutro ili dobro veče. Ne zahteva previše posla ni za jednog ni za drugog partnera ako to vi ne želite.

Odlična je za stimulaciju klitorisa

Činjenica je (a to, nadamo se, već znate) da dve od tri žene ne dostižu vrhunac samo penetracijom, kaže Fleming. To čini ovaj položaj za kojim vam ne treba pomoć ruku izvrsnom opcijom za dame kojima je potrebna stimulacija klitorisa da bi postigle orgazam.

– Seks pozicije u kojima se vaš partner nalazi iza vas olakšavaju pristup klitorisu, što mislim da je još jedan razlog zašto ovo može biti tako sjajn položaj – objašnjava Aleksandra Fajn jedan od osnivača brenda Dame koji se bavi proizvodnjom seks pomagala.

Podeljena kontrola

Oba partnera mogu prilagoditi dubinu penetracije u spooning pozi što znači da zajedno odlučuju o dimanici i imaju mogućnost da preuzmu kontrolu. To, na primer, nije slučaj sa pozom – kaubojka ili misionarskom, gde partner koji je na vrhu ima svu kontrolu. (Pročitaj: Kaubojka – seks poza koja će vam, uz ovih par saveta, doneti ogroman užitak)

– Na primer, vaša natkolenica u ovom položaju može se koristiti za pružanje dobre potpore ako je obavijan oko noge vašeg partnera – objašnjava Fleming.

– Time dobijate kontrolu.

Ili, ako savijte tu nogu skroz oko partnera može mu dati punu kontrolu kada vas uhvati za nju – priča Fleming za Shape.

Spooning seks poza

Ana Ceyala – Shape

Zone zadovoljstva

Dobar seks se delimično odnosi na dobre uglove, kaže Fleming, a ovaj ugao penetracije prirodno navodi karlicu da se naginje na način koji je savršen za stimulisanje unutrašnje erogene zone u vagini.

Takođe, menjanje udaljenosti između vas i partnera podiže ovu „igru“ na novi nivo.

Zamišljajte svoje telo kao sat: Počnite u položaju „dvanaest časova“, a zatim pređite na jedan… eksperimentišete sa svakim uglom i pronađete ono što odgovara vama i vašem partneru. (Pročitaj: Dosta vam je seksa koji je prosečan? Učinite ga fenomenalnim!)

Spooning seks poza – „otvorena za tumačenje“

Ova pozicija je i veoma kreativna. Sjajna je opcija za prelazak iz obrnute kaubojke ili doggy style-a.

Međutim, ovaj položaj ne mora obavezno da uključuje penetraciju. Neka vam bude odlično „zagrevanje“ za akciju.

– Postoji toliko mnogo načina za seks bez penetracije – kaže Fajn.

Vaš partner može da vas obgrli dok vas zadovoljava rukama, a vi se pritisnuti trljate o njega.

– Najbolja stvar u vezi  ove seks poze što je toliko intimna i odlična je za početak.

Pa, šta čekate? Nisu li ovo dovoljni razlozi da već večeras probate ili ponovite spooning?

lepotaizdravlje.rsGuliver/getty images/Shape


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.