Kako muškarci vode ljubav sa 18 a kako sa 55 godina?

Svako doba je dobro na svoj način, a svaki period života je značajan po svom karakteru, žaru, dinamici, ne samo u svakodnevnim poslovima, već i u seksualnim.

by | 23 jula, 2022
U kojoj dobi su muškarci najbolji u seksu

Naša redakcija je proučila temu vođenja ljubavi  u različitim godinama i njegove karakteristike počevši od punoletstva do zrelog doba.

18-26 godina

Povećana seksualna aktivnost, ali nedovoljno iskustvo.
Početak seksualne aktivnosti је kada su mladi na vrhuncu seksualne aktivnosti. То objašnjava čest promiskuitet i stalnu želju. Vrhunac je na 22-23 godine. U ovom uzrastu je fiziološki moguć najveći broj ejakulacija po noći.

Druga strana medalje su neiskustvo i sumnja u sebe. Često se u ovom uzrastu zadovoljavaju samo nečije potrebe, što dovodi do nepažnje prema partneru.

Mladi u ovom uzrastu veoma teško doživljavaju neuspehe na seksualnom planu, što u starijoj dobi može dovesti do strahova i kompleksa, pa ako ste u seksualnoj vezi sa ovom starosnom kategorijom, budite veoma oprezni u oštrim izjavama.

Pohvalite, ali ne zaboravite da kažete šta i kako želite. Devojkama koje su intimne ove starosne kategorije može se savetovati da malo potčine partnera i da se slože da bi tempo, kvantitet i kvalitet odgovarali oboma.

26-30 godina

Želim, mogu, umem
Seksualno svesnije doba, kada je želja već pod kontrolom, a još ima mnogo hormona. Dolazi do transformacije iz dečaka u muškarca. Iskustvo iza njega već daje jasno razumevanje šta on sam želi i kako da ugodi svom partneru, žeđ za eksperimentima i nečim novim je i dalje velika. Sve je u harmoniji: brzo se uzbuđuje, sposoban je za dugu noć i već gotovo nepogrešivo može da se kontroliše (pročitajte i: 8 životnih hakova koji povećavaju seksualnu želju – isprobajte ih sa partnerom).

Ovo je poseban vremenski period kada devojka može da nauči od svog partnera da se oseća bolje za sebe i svoje telo. Sramota i neiskustvo obojice su već iza, a želim da iznenadim i impresioniram partnera. Slobodno eksperimentišite, zamolite da probate nešto novo za vas i njega, u ovom uzrastu muškarci to posebno žele, pošto je kvantitet otišao u drugi plan, a kvalitet je na prvom mestu.

30-40 godina

Sve je moguće ako se ne nerviraš!
Muškarci u ovom dobu osećaju se slobodno u krevetu sa bilo kojom ženom. Oni znaju mnogo načina da zadovolje svog partnera i da ne pogreše. Seks se kreće od kvantitete do kvaliteta. Ovaj period ima jednu osobinu: već od 30. godine nivo testosterona počinje da pada, a u ovom uzrastu ima sve više problema: blokada na poslu, porodicu treba odvesti na more, karburator kuca van, a fudbalski tim je izgubio. Svi ovi stresovi ga već mogu izvući iz seksualnog klipa, mada ne zadugo.

U ovoj kategoriji, ženska polovina se može opustiti i zabaviti. Muškarac i vi imate iskustvo iza sebe – već znate kako da ugodite muškarcu, a još više, zato uživajte u procesu i s vremena na vreme unesite nešto novo u svoj seksualni život za promenu: igrice, filmove, nova mesta i ne zaboravite da pitate o njegovim fantazijama i željama. U ovom uzrastu je redovan seks dosadan i najčešće se dešava neverstvo.

40-55 godina

Sa osećanjem, smislom i sa merom
Period kada postoji potencijal, ali sada ne želite uvek, a ponekad možete. Muškarac već u većini slučajeva nije sposoban za višestruke pobede i duge noći, zbog čega se muškarac oslanja na jedan, ali kvalitetniji i temeljniji seks, sa dugim preludijem i sposobnošću da prvo zadovolji svoju partnerku.

Partner neće uvek moći da vam prizna gubitak mladalačke agilnosti, pa nakon što poželite da nastavite, možete naići na hitne neplanirane stvari ili neke druge okolnosti.

U ovom starosnom periodu važno je da osećate partnera i da se ne stidite da mu kažete o svojim potrebama i mogućnostima. Vredi realno sagledati stvari i ne očekivati strasnu noć od partnera do jutra. Ako imate mnogo veću potrebu za seksom i ne dobijate dovoljno, trebalo bi da smislite alternativne načine da dobijete zadovoljstvo.

Preko 55 godina

Retko i ne uvek…
Ovo doba je već podmuklo za seks i mnogi u tom dobu se šale „da je u tim godinama pristanak žene strašniji od odbijanja“.

Uzbuđenje ne dolazi uvek brzo, seks traje kraće nego sa mlađim partnerom, a na seks maraton ćete svakako morati da zaboravite celu noć. Ali ne treba otpisivati muškarce ove starosne kategorije, a među njima ima i onih koji mogu dati kvotu prethodnoj kategoriji.

Ovde morate znati meru i ne precenjivati snagu partnera, upoređivati sa drugima niti očekivati nerealno. Ne krivite partnera ako nešto krene po zlu. Za jaču polovinu, gubitak muške moći je uvek povezan sa velikim stresom, dodatno ćete ga pogoršati ako izvršite pritisak na njega.

Da li su u pitanju godine, motivacija ili ljubav

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.