10 rečenica koje muškarci sanjaju da čuju – i vaš, takođe!

by | 30 avgusta, 2022
10 rečencia koje svaki muškarac želi da čuje

Vlada ubeđenje da muškarci i nisu baš emotivni i da im reči nisu važne.

Žene su te, smatra se, koje vole da ćaskaju, otvoreno izražavaju svoja osećanja, posebno kada komuniciraju sa prijateljima. One mogu da plaču i smeju se, nimalo se ne stide pred strancima. I, naravno, žena je ta koja će često i bez napora udeliti kompliment drugoj ženi.

Komplimenti upućeni muškarcima su mnogo ređi. Prvo, iz nekog razloga je prihvaćeno mišljenje da oni „jačem“ polu nisu ni potrebni. U krajnoj liniji, šta da pohvalite? Košulju u drugoj boji? Naročito je blesavo ako ste mu košulju kupili upravo vi.

Ipak, muškarci vole komplimente, ohrabrenja i pohvale i čeznu za njima. Ovo je 10 rečenica koje svi muškarci žele da čuju.

 

Verujem da ćeš uspeti!

Reči podrške za muškarca su veoma važne, posebno ako dolaze od voljene žene. Postoje trenuci kada se sve raspadne. Na poslu je katastrofa, deca otkazuju poslušnost, auto nikako da dođe sa servisa…
U ovakvim danima vašem partneru je potrebna fraza: „Verujem da ćeš uspeti!“ Njemu je samo potrebna podrška i reset: malo odmora, da dobije snagu da krene iz početka.

 

Razumem te!

Glavna stvar je da u vašem odnosu postoje ova dva stuba – međusobno razumevanje i simpatija. Priča o problemima na poslu, sa prijateljima, jadikovke na životne okolnosti , sve je ovo potrebno i muškarcima sa vremena na vreme.

Njima jednostavno treba takvo pražnjenje. Pustite partnera da priča o nepravdi, a vi ga samo zagrlite i recite mu da razumete koliko mu je sada teško.

 

Trebaš mi

Ovom frazom pokazujete koliko ga cenite, koliko vam je vaš odnos važan. Međutim, ne pokušavajte da koristite takve reči za manipulaciju. Kažite mu da vam treba onda kada vam je teško, kada zaista očekujete podršku. Pomoć u kućnim poslovima zatražite tako što ćete jednostavno reći: uradi to i to.

 

Ovo je odlično!

Kada smo kod spiska kućnih poslova… Kada vaš muškarac uradi sve što se od njega tražilo, pokažite da cenite njegove napore. Ako je zaista dobro odradio neki posao, pohvalite to.

Da li je vaš partner rešio problem sa odmorima, divljanjem dece u školi, logistikom nedeljne kupovine ili ste uspeli da nabavite poslednje karte za koncert vašeg omiljenog benda? Recite mu hvala i, naravno: „Ovo je odlično!“.

 

Cenim tvoju zabrinutost

Postoje muškarci koji ne smatraju da je porodična dnevna rutina samo ženina obaveza. Doprinose joj aktivno, sarađuju sa suprugom, trude se da joj skinu deo tereta sa leđa. Iako to jeste njihova obaveza i trebalo bi da bude normalna i tipična pojava, priznaćemo da to još uvek nije tako. Zato, kažite mu sa vremena na vreme da to cenite. Vaše reči znači će mu puno značiti.

 

Kako si?

Kakav je bio njegov dan? Koje dobre ili loše stvari su se desile na poslu? Kako je prošao sastanak? Zainteresujte se za život svog čoveka i on će vam biti duboko zahvalan. Samo se nemojte pretvarati da slušate, povremeno ubacujući „Uh-huh”. Svaka osoba može lako otkriti nepažljivog slušaoca.

 

U redu, ostaviću te na miru ako želiš

Muškarac nije uvek pričljiv. Ponekad vaš partner mora da bude sam. Ne zato što ne želi da deli svoje probleme, već zato što mu je potreban mir iz koga će crpeti snagu. Zato dajte svojoj voljenoj osobi vremena da se oporavi nakon napornog dana. Zagrljaj je nekada najveća pomoć.

 

Organizuj veče za  momke

Svako u paru ima pravo na lični prostor. Zato ponekad pitajte da li vaš muškarac želi da provede vreme sa svojim prijateljima razgovarajući o fudbalskoj ili hokejaškoj utakmici. Neka mirno ide na pecanje. Na kraju krajeva, otme dobijate i vreme za vas! Možete organizovati devojačko veče, sedeti sa prijateljima u kafiću, konačno izaći u salon ili kod kozmetičara.

 

Izvini, pogrešila sam

Sposobnost priznavanja grešaka karakteriše zrelu, odraslu osobu. Ako ste zaista pogrešili u svađi, priznajte. Normalan odnos nije bitka polova ili borba za vođstvo. Naravno, ima svađa i sukoba, ali sposobnost da se iskreno izvinite, izuzetno je pohvalna.

 

Volim te!

Nemojte zanemariti ovu frazu, čak ni nakon nekoliko godina veze. Pokušajte da to redovno govorite partneru. Koristite frazu samo u najintimnijim trenucima ljubavi i nežnosti. Nemojte ostavljati ove reči samo za godišnjicu ili velike praznike.

zakobchuk olena/gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.