5 karakteristika zdrave i srećne veze

by | 13 maja, 2014

Ako se nikad nisi osećala kao da te on kritikuje ili vređa zbog toga što si svoja, onda je vaš odnos definitivno na pravom putu.

relationship

Ovih nekoliko stvari potvrđuje da je vaš odnos na pravom putu.1. Verujete jedno drugom
Ovo je svakako jedan od najočiglednijih znakova međusobnog poštovanja. Poverenje je jako bitno, ali ono se ne stvara preko noći. No, sama činjenica da radite na ovom aspektu vašeg odnosa govori dovoljno.

2. Dajete sebi prostora
Trebali biste provoditi vreme zajedno, ali što je previše je previše. Izuzetno je važno da sebi dajete dovoljno prostora i da ne pokušavate gušiti jedno drugo. To je takođe jedan od znakova zdrave i kvalitetne veze.

3. Uvek možete biti svoji
Ako se nikad nisite osećali kao da vas on kritikuje ili vređa zbog toga što ste svoji, onda je vaš odnos definitivno na pravom putu. S druge strane, ako kraj njega osećate potrebu za nošenjem maske, onda to podrazumeva puno rada na vašem odnosu.

4. Provodite dovoljno vremena zajedno
Bez obzira koliko ste zaposleni, uvek nalazite vremena jedno za drugo. Puno parova se raspada, jer dopuštaju raznim stvarima da im stanu na put te zaboravljaju negovati svoj odnos. Nemojte i vi biti jedan od tih parova.

5. Ne osećate se ugroženo
Vi se radujete njegovim uspesima, on vašima i potstičete jedno drugo da idete prema napred. U normalnoj i zdravoj vezi, partneri se nipošto ne bi trebali osećati ugroženo zbog međusobnih uspeha, jer to nije takmičenje.

Izvor: Index.hr

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.