5 stvari u vezama koje zastrašuju muškarce

by | 20 marta, 2023
5 stavri koje zastrašuju muškarce u vezama

Iako to obično kriju i o tome retko govore, muškarci često osećaju strah. Ovih 5 stvari u vezama ih bukvalno zastrašuju

Muškarci i žene su okruženi stereotipima od detinjstva. „Ne plači, ti si muškarac“, kažu roditelji, a dečak pokušava da  odgovori na ovaj zahtev. Iako prestaje da plače, njegovi strahovi ne nestaju, oni sa godinama postaju samo veći. Upravo u ovakvim, tradiconalnim i partijarhalnim sredinama, muškarci odrastaju sa najviše strahova koji se tiču njihovih budućih veza, odnosa sa partnerkom i braka.

 

5 stvari u vezama koje zastrašuju  muškarce

Monogamija do kraja života

To je glavni razlog zašto mnogi muškarci odlažu ozvaničenje veze do krajnjih granica. I iz istog razloga sve tako često pokvare. Tvrdnje da muškarac po prirodi nije poligaman zvuče kao loše opravdanje i izgovor, ali – činjenica je da postoji nešto u stabilnoj vezi što zastrašuje muškarce.

Biti papučar

Muški ego je veoma delikatna supstanca. Čak i u 21. veku izraz „papučar“ može da se čuje na svakom ćošku. Oni često nisu u stanju ni da naprave razliku između muškarca koji nema karakter i onog koji ravnopravno deli život sa svojom partnerkom. Ponekad se čini kao daje muškarcima najveći strah da ga drugi ne prozovu papučarem.

Da bude ostavljen

Svi se plaše ovoga. I muškarci nisu izuzetak. Koliko god se trudili da izgledaju nepokolebljivo, duboko u sebi svi se plaše da će ih partner ostaviti ili prevariti.  Strah da će njegova voljena jednog dana otići često manifestuju kroz sumnjičavost i ljubomoru.

Da će razočarati voljenu

Mnogi muškarci stalno strahuju da će njihova voljena sresti „nekog boljeg“. Muškarci koji odrastaju u tradicionalnim sredinama stalno se suočavaju sa novim zahtevima okoline i žive u strahu da ih jednog dana neće moći ispuniti.

Da će strast nestati

Strast pre ili kasnije napušta bilo koju vezu, nakon čega partneri moraju preći na sledeću fazu. Muškarci se plaše ovog trenutka, čak i ako je još daleko. Oni jednostavno ne znaju šta dalje.

Postoje periodi kada žene (ne sve) uopšte nemaju volje ili vremena za seks – trudnoća i porođaj, na primer. Muškarci u takvim trenucima misle da se veza ruši.

People Images/GettyImagesPlus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.