6 najčešćih razloga zbog kojih žene prekidaju duge veze

by | 15 januara, 2014

Većina žena imala je u životu barem jednu „onu vezu“ zbog koje im je žao što su prekinule, jer se ipak ta veza pokazala bolja i kvalitetnija od svih koje su usledile posle nje. Kada biste te žene pitali za razlog raskida, verovatno bi usledeo jedan od sledećih odgovora.

veze

1. Nije hteo da živimo zajednoMnoge žene imaju određene vremenske rokove u vezi. Pa tako sebi daju zadatak da, na primer, do te i te godine veza treba da pređe na sledeći nivo. Ako on još uvek ne predlaže ili odbacuje ideju o zajedničkom životu – vrlo verovatno da će i žena odustati od toga.

Zašto ne treba da raskinete? Čemu žurba kao ćete s tom osobom svakako provesti ceo svoj život?

2. Nije hteo da me upozna s roditeljima

Žene su pod mnogo većim stresom od muškaraca, kako do određene dobi moraju da se udaju. I dok su one spremne da već posle nekoliko meseci dovedu partnera na upoznavanje s roditeljima, muškarcima obično treba više vremena jer ne razmišljaju o tome.

Zašto ne treba da raskinete? Žene se osećaju mnogo prijatnije oslanjajući se na svoju porodicu kada su u pitanju emocije. Njima ne smeta da članovi porodice znaju sve o ljubavnim vezama, dok to s muškarcima nije slučaj. Oni moraju da budu sigurni da je ta veza ozbiljna.

3. Nije želeo da se venčamo

Ovde opet govorimo o vremenskom ograničenju – ako ne spominje brak trenutno, ne znači da vas nikada neće zaprositi.

Zašto ne treba da raskinete? Istina je da su žene sigurnije u svoja osećanja, te su i spremnije na brak u odnosu na muškarce. Dokle god vas to ne muči do granice da se više ne osećate voljeno i ugodno u vezi, zaista nemate razloga za brigu. Sve u svoje vreme.

4. Nesigurnost

Svi smo ponekad nesigurni u sebe, pa se pitamo šta je to partner video u nama. No, kada te sumnje postanu preterane, velika većina žena je preponosna da ih otkrije svojim partnerima, te im je lakše da prekinu vezu.

Zašto ne treba da raskinete? Takve nesigurnosti pojaviće se i u drugim vezama, a ako je on dobar prema vama, šteta bi bila da ga pustite, zar ne? Ako vas voli, učiniće sve kako bi te nesigurnosti ublažio.

5. Naša veza je bila monotona

„Drugi parovi su stalno negde, srećniji su, nasmejaniji od nas, nikada im nije dosadno…“

Zašto ne treba da raskinete? Jer takvi parovi ne postoje. Istraživanja su pokazala da osećaj ljubavne euforije prestaje nakon dve ili tri godine. Zato nema smisla da upoređujete sadašnjost s prošlim vremenima, niti da se poredite s drugim parovima. Svaka faza ima nešto dobro.

6. Karijera

Lako je imati karijeru kada ste singl. No, ako je pored vas još jedna osoba, ponekad je neophodno birati između ljubavi ili karijere.

Zašto ne treba da raskinete? Sve je stvar samokontrole, odnosno dobre organizacije, te se za sve uvek pronađe vremena. Takođe, zdrava veza može poboljšati vašu karijeru.

Izvor: Madamenoire

Tagovi:

Jedno reagovanje na “6 najčešćih razloga zbog kojih žene prekidaju duge veze”

  1. Milica kaže:

    Mislim da su upravu za ovo sve, ali nekad zene nemaju strpljenja 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.