6 saveta kako da spasite vašu vezu nakon prevare

by | 21 aprila, 2016

Prevario vas je, i šta sad?

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Ne kažemo da je lako i da treba da oprostite prevaru. Najpre dobro razmislite da li je vredan toga da mu date još jednu šansu. Ukoliko su osećanja presudila sledite sledeće korake!

1. Napravite pauzu

Većinu vremena bićete progonjeni slikama njegove nevere, a uzimanje pauzu od veze i svega vezanog uz nju, pomoći će vam da detaljno razmislite o tome da li treba da mu date još jednu priliku.

Pročitajte i… Pet tipova muškaraca koji će vas uvek varati

2. Sagledajte trenutnu situaciju

Okupirajte svoje misli pitanjima, koja bi vam mogla pomoći da donesete odluku. Da li je vaša veza vredna spašavanja? Da li se on iskreno kaje zbog onoga što je učinio? Ako su odgovori „da“, vredi rizikovati. Naravno, sve to ako se prevara dogodila samo jednom, a ne više puta.

Još saveta kako da spasite vašu vezu nakon prevare pogledajte na sledećim stranama…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

3. Donesite odluku

Bitno je samo da budete sto posto sigurni u svoju odluku, pre nego što je kažete njemu. U početku će biti jako teško i stalno ćete sumnjati, ali vreme zaista leči sve rane. Ali, ako u nešto niste sigurni već na samom početku, onda ili uzmite još malo vremena ili krenite dalje. Treća opcija ne postoji.

Pročitajte i… Vernost po Zodijaku: Da li ste skloni prevari?

4. Razgovarajte s njim

Zapišite na papir sva pitanja koja želite da mu postavite i detaljno raspravite o aktualnoj situaciji. Setite se, vi ste tu kako bi shvatili razloge njegove nevere, a ne da mu to predbacujete. Ako ste stvarno spremni da popravite vaš odnos, moraćete da ga saslušate pre nego što progovorite. Ako to ne možete, očigleno je da niste spremi za sve ovo.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

5. Poradite zajedno na rešavanju problema

Na ovome morate poraditi oboje. U suprotnom, nećete uspeti. „Ako par može preći preko prevare i vratiti poverenje u odnos, može iz svega izaći snažniji nego ikad“, objašnjava terapeutkinja za ljubav Kristen Mark. „Ali, čim jedna strana prestane da se trudi, sve pada u vodu.“

Pročitajte i… Pet horoskopskih znakova koji mogu da oproste prevaru

6. Imajte na umu da je to dugotrajan proces

Nešto sebi morate priznati: Ovo neće biti nimalo lako, ali iz svega možete izaći kao pobednici, dokle god ste strpljivi jedno s drugim. Nekim parovima treba više vremena nego drugima, a flashbackova o prevari biće s vremena na vreme, ali morate biti jača od svojim emocija te se usredsrediti na spašavanje vašeg odnosa. Ljubav je izbor, a vi ste izabrali da se borite za svoju.

Tagovi:

Jedno reagovanje na “6 saveta kako da spasite vašu vezu nakon prevare”

  1. Zeljka kaže:

    Poslije prevare on bi trebalo na dandje nacin da spasi zivu glavu od mene! Nema spasavanja veze. Ko te jednom prevari, oprostis li, uvijek ce to raditi. Ljudi smo i po tome se razlikujemo od zivotinja, sto mozemo da kontrolisemo svoje nagone! Nema opravdanja za prevaru, a ni oprostaja! Jednom svaler – uvijek svaler!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.