7 odluka koje treba doneti odmah nakon veridbe

by | 16 avgusta, 2017

Veridba je jedan divan i uzbudljiv trenutak u kojem treba apsolutno uživati. No, istovremeno se verenici znaju naći pod stresom jer je vreme da počnu praviti planove za budućnost i ostatak zajedničkog života, a ne znaju odakle krenuti. Kako bi se to izbeglo, donosimo vam sedam stvari o kojima treba početi razmišljati odmah nakon veridbe.

Foto: Thinkstock

Odmah nakon veridbe trebali biste voditi računa o…

1. …mišljenjima koja su važna vama i vašem vereniku.

Onog trenutka kada se verili puno ljudi u vašim životima imaće određena mišljenja i vlastite predloge o venčanju. Zato odmah odlučite čija su vam mišljenja važna i čije savete želite poslušati, jer što više odugovlačite i slušate previše osoba, bićete pod većim, nepotrebnim, stresom.

2. …okvirnom iznosu budžeta za venčanje.

Ne morate odmah nakon veridbe sesti i precizno odrediti koliko novaca ćete odvojiti za ovaj važan dan. No, morate se složiti barem oko okvirne brojke. Bilo bi dobro da tada i razgovarate s roditeljima te ih pitate mogu li vam financijski pomoći.

Takođe, pripremite odmah i rokovnik za planiranje jer ćete razmišljati o velikom broju detalja pa bi onda najbolje bilo da ih sve zapišete.

Pročitajte i…Raskinuli ste, ali on je i dalje prisutan u vašem životu: 8 razloga zašto vam bivši šalje poruke

3. …tačnom datumu venčanja koji želite.

Što pree se odlučite za datum venčanja, to će vam biti lakše. Onda ćete moći ostatak planiranja prilagoditi tome i jednostavnije ćete donositi odluke o onome što želite na svom venčanju.

Uzmite u obzir i da sezona vjenčanja traje od juna do septembra, što znači da će tada većina stvari biti puno skuplja, a neke lokacije rezervisane. No, od sredine oktobra, do maja veće su šanse da ćete potrošiti manje novca i da ćete imati više opcija prilikom biranja lokacije i ostalih detalja.

Kliknite na sledeću stranicu…

Foto: Thinkstock

4. …onome što će vam biti najbitnije na dan vjenčanja.

Pre nego što započnete sa zvaničnim planiranjem, dogovorite se oko čega vam je najviše stalo. Odnosno, hoće li vaš prioritet biti kvalitetna hrana, atmosfera tokom slavlja ili venčanica.

Nema ispravnog ili pogrešnog prioriteta, samo je bitno da se vaš verenik i vi u potpunosti slažete oko toga šta će vam biti najbitnije na dan venčanja.

Pročitajte i… Sadašnji dečko i srodna duša ne mora da bude jedna ista osoba: Ovo su glavne razlike!

5. …okvirnom broju gostiju koje želite pozvati.

Važno je da od početka znate okviran broj zvanica. Tačnije, želite li veliko venčanje ili intimno slavlje s najbližima. To će vam olakšati početak samog planiranja, jer prema broju gostiju tražićete lokaciju.

6. …o vrsti lokacije koju želite.

Ne možete početi tražiti lokacije dok ne odlučite kakvu vrstu lokacije želite. Ipak je prvi korak prilikom planiranja svakog venčanja pronalazak idealne lokacije.

Postoji puno opcija, ali ne želite trošiti vreme na razgledanje onih koje sigurno neće odabrati za dan venčanja.

7. …o trajnom mestu stanovanja.

Još jedna velika životna odluka o kojoj bi trebalo razmišljati je i mesto stanovanja. Ili pak o zajedničkom životu ako pre veridbe niste živeli zajedno.

Mladi parovi često nemaju u potpunosti rešeno mesto stanovanja, pa bi bilo dobro da o tome takođe odlučite pre nego što počnete zvanično planirati venčanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.