7 rečenica koje muškarci i žene sasvim različito razumeju

by | 12 decembra, 2022
muškarci, žene, veze

Ove rečenice i vi i on izgovarate sasvim isto. Ipak, za muškarce i žene one imaju sasvim različito značenje

 

Muškarci su direktniji od žena, i to je dokazana činjenica. Za razliku od nas koje uvek razmišljamo o tome kako će naše reči uticati na druge, oni uglavnom govore tačno ono što žele da kažu i uopšte ne pomišljaju da utkaju neko drugo značenje u ono što govore. Uglavnom, ali ne uvek.

„Možemo li da razgovaramo o tome kasnije?“

Za muškarce, ova fraza nema konotaciju. Ako je zauzet, a vi ga gnjavite pitanjima o izboru odgovarajuće odeće za veče, onda on zaista želi da kaže da nema vremena. Zato mu i nije jasno zašto ste se vi uvredili.

“Nije loše”

Oblačiš novu haljinu, prelepa si i  prilaziš svom izabraniku, ali on se, umesto zanosa, vatrometa i celog sveta pred tvojim nogama, nevoljno otrgne od ekrana telefona i dobaci „nije loše“. Ali, on nije mislio ništa loše. Samo mu se više sviđaš gola.

„Baš me briga“

Ako to doslovno dešifrujete, zvuči ovako: „Pokušala si da mi preneseš jednu veoma važnu misao za tebe, ali, nažalost, ja sam potpuno neosetljiv za to pitanje i neću da ulazim u detalje ovog slučaja, pa se snađi sama.” Pa, stvar je u tome da on nekada jednostavno ne vidi zašto je vama nešto važno. Objasnite mu!

„Dušo, baš me briga, biraj sama!“

Ova naizgled bezopasna fraza prepuna je mora nagoveštaja i hiljada misterija, ako pitate žene. A u stvari, sve je više nego prozaično. Muškarac vam ili potpuno veruje, ili jednostavno ne može da napravi izbor. „Izaberi ssama“ znači „izaberi sama“!

„Kakva lepa/smešna/šarmantna devojka“

Ne paničite, on vas neće ostaviti zbog ove šarmantne dame. Muškarci često na žene gledaju kao na umetničko delo, lepo, upečatljivo, ali daleko. Nećete biti ljubomorni na statuu Miloske Venere, zar ne?

„To nije ono što sam mislio!“

Ako završi raspravu sa vama ovom frazom, znajte da ste pobedili, rekli ste tačno ono što mu je bilo u glavi. Sada će svi njegovi pokušaji da se opravda, izgledati dosadno i osuđeno na propast, jer se pokazalo da ste bili u pravu.

„To je muški posao“

Ne, ovo nije muška stvar, samo neko nije u stanju da objasni o čemu su celo veče pričali sa prijateljem ili šta je radio prošle nedelje. Ne brinite, nije uvek nešto neprijatno ili veoma lično, verovatno je previše glupo da se kaže.

gstockstudio/gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.