7 stvari koje ne treba trpeti u vezi

by | 5 decembra, 2022
stvari koje ne treba trpeti u vezi

Svako ima svoje mane, kao i pravo na greške, ali pojedine stvari u vezi se ne mogu trpeti – jednostavno, one signaliziraju da partnertsvo nije zdravo.

Mudrost,  verujemo, donosi iskustvo, razumevanje i toleranciju. Ipak, postoje stvari na koje nikada ne treba da izgradimo toleranciju, niti da ih prihvatamo. Njihovo prihvatanje pokazuje da nam je samopoštovanje na niskom nivou i da ne verujemo u sebe.

 

7 stvari u vezi koje ne treba trpeti

 

Poniženje

Nažalost, postoje muškarci  koji vole da se afirmišu na račun žena koje su sa njima u vezi. Ovi ljudi mogu lako da uvrede ne samo rečju, već i delom. Zaustavite svaki pokušaj afirmacije koji zahteva da se vi osećate loše, da budete poniženi ili na bilo kakav negativan način opisani.

 

Neozbiljnost

Šta je to neozbiljnost kod odrasle osobe? Neozbiljna odrasla osoba je ona koja nije u stanju da shvati do kakvih posledica dovode pojedini njeni postupci, kada ne drži reč i kada na nju, jednostavno, ne možete da se oslonite.

 

Tiranija

Priroda je učinila muškarce i žene različitim. Muškarac je lovac, njegov cilj je da prisvoji ženu. Ali prisvojiti ne znači porobiti.
Nažalost, svi muškarci to razumeju, ali neki jednostavno dozvoljavaju sebi da ženu tretiraju kao svojinu i na različite manične im ograničavaju slobodu. A sve se to krije pod maskom ljubavi i ljubomore.

 

Zlostavljanje

Ovakvo ponašanje muškarca nema nikakve veze sa ljubavlju, šta god on tekao. Ako se vaš partner ponaša neprimereno, bilo rečima, bilo delom, stanite tome na kraj pre nego bude kasno.

 

Zavisnost

Beskorisno je boriti se protiv (ili za) muškarca koji ima neku vrstu zavisnosti. Koliko god obećanja dala osoba opsednuta pijanstvom, kockom ili drogom, ne može mu se verovati. Toj osobi je neophodna terapija, uvid u problem i jaka želja da zavisnost pobedi.

 

Parazitizam

Savremene žene dobro zarađuju, mogu da izdržavaju sebe, svoju decu, pa čak i čoveka koji joj sedi za vratom i bezuspešno traži sebe.Naravno, ovo je lični izbor žene, jer su danas mnogi parovi promenili uloge: ona radi, on brine o deci i kući. Ali ako žena veruje da to ne bi trebalo da bude slučaj u njenoj porodici, ona ne treba ni da toleriše ovakvo ponašanje.

 

Izdaja

Naravno, ovaj koncept je individualan: za neke žene, varanje je izdaja, za druge nije. Priznaju da njihov muškarac ima ljubavnicu i ne pate zbog toga. Šta god da ste postavili kao princip ne odustajte od njega i ne menjajte ga.

teksomolika/gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.