8 znakova da je muškarac spreman za ozbiljnu vezu

by | 9 septembra, 2022
znaci da muškarac želi ozbiljnu vezu

Nemamo svi isti tempo, niti nam je podjednako lako da napravimo korak napred. Ipak, postoje znaci da je muškarac spreman za ozbiljnu vezu – pronađite ih.

Upoznajemo se, zaljubljujemo se, ulazimo u nove veze, ali svaki put sebi postavljamo pitanje: šta on želi? Da li smo na istoj talasnoj dužini? Ako ste u nedoumici, onda treba da obratite pažnju na jednostavne, ali sigurne znakove koji će vam reći da li je vaš partner spreman za nešto više od sastanaka i mlake afere.

 Znaci da muškarac želi ozbiljnu vezu

 

On uvek ima vremena za tebe

Prvi i najuočljiviji znak da muškarac želi da izgradi ozbiljnu vezu sa vama je raspodela vremena. Čak i u najvažnijem i najzaposlenijem danu, on će moći da nađe nekoliko minuta da se sastane sa vama. Ne samo da će odgovoriti na sve vaše poruke i pozive, već će vam ponuditi da se nađete (sa ili bez razloga).  Jednostavno, on želi da vas vidi. A umor, loše raspoloženje ili obilje drugih izgovora uopšte nisu dovoljno jaki razlozi da bi ostao podalje od vas.

 

Opušten je u vašem društvu

Prema psiholozima, emocionalno polje muškaraca se veoma razlikuje od onog kod žena, pa je muškarcima mnogo teže da se otvore i puste partnerku unutra. Često živimo pod maskom iza koje je se osećamo sigurno, dok smo u stvari sakriveni od društva i pretvaramo se da smo oni koji nismo. Svi su prihvatili činjenicu da iza svakog ženskaroša ili mačoa stoji osoba sa dubokim i suptilnim unutrašnjim svetom koji se ne može podeliti sa svima (pažnja – ova predrasuda može skupo da  vas košta). Ako osećate da se ovaj izgrađeni zid ruši u odnosu na vas, a provodite vreme sa osobom koja ne pokušava da se pretvara da je ono što zaista nije, budite uvereni da je ozbiljan u pogledu vaše veze.

 

Prethodne veze su stvar prošlosti

Niko ne voli da se suočava sa duhovima prošlosti, posebno kada su u pitanju bivše vašeg partnera. Preživeti raskid nije uvek lako, ali svi znamo da se u novu vezu može ući tek ako sasvim prebolimo prethodne partnere. Muškarac koji je preboleo svoje bivše ne krivi ceo svet, a posebno žene, za sve nevolje, nije ogorčen i može da sagleda situaciju sa objektivne strane, prizna grešku ako je napravio.

 

Živi odmereno i zauzima „svoje mesto“

Možda sada ne zarađuje koliko želi, ne zauzima poziciju o kojoj sanja, ali oseća da je korak po korak na svom pravom putu. Donosi uravnotežene odluke. Žene najčešće mogu da nađu mesto za veze u svom životu, uprkos karijeri i drugim poslovima, dok muškarci imaju drugačiji stav o određivanju prioriteta. Ako muškarac živi u žurbi i stalno se muči, onda mu u ovoj fazi ne treba ozbiljna veza. Stoga je njegova ravnoteža i stabilnost u odnosu na sopstveni život polazna tačka da bi se uopšte govorilo o bilo kakvoj vezi.

 

Možete se osloniti na njega u svakoj situaciji

Ako je muškarac ozbiljan prema ženi, onda će vam on uvek biti rame za plakanje, podrška i zaštitnik i to sa radošću i željom. Pokvaren auto, tuča sa prijateljem, loš put – nije da ne možete sami da rešite ove probleme. Ali, prija znati da to što možete, ne znači da morate same sve da rešavate.  Kada je veza zaista važna i značajna, on neće odustati od planova u poslednjem trenutku i učiniće sve da bude tu. Da, ima ljudi koji su lagodni i nemarni u odnosu na život, ali i kod njih dođe trenutak kada prevlada želja da preuzmu odgovornost za voljenu osobu.

 

Želi da vas upozna sa porodicom i prijateljima

Inicijativa prema porodici i prijateljima je siguran znak. Ako muškarac želi da vas uvede u svoj krug prijatelja, onda mu je važno vaše prisustvo u njegovom životu. I da se razumemo, ovde se ne radi se o dvominutnom poznanstvu, već o dugim razgovorima i zajedničkom druženju. Istovremeno, on je zainteresovan za vašu porodicu i prijatelje. Na kraju krajeva, nema ništa prijatnije nego gledati kako vaši voljeni uspostavljaju kontakt i dobro se slažu jedni s drugima.

 

Pravljenje planova za budućnost

Razgovor o budućnosti se ne poteže na samom početku veze i to je sasvim normalno i očekivano. Isto tako je očekivano da vremenom zauzmete značajnije mesto u njegovom životu, što znači da utičete na njegove planove. Obratite pažnju o kakvim planovima je reč – apstraktnim i opštim, i šta je realno i izvodljivo u budućnosti. Možda upravo svojim planovima želi da vas iznenadi i pokaže koliko mu vaša veza znači.

 

Važno mu je da čuje vaše mišljenje i savet

Teška odluka u životu, teška situacija ili porodično pitanje – postoji milion razloga zbog kojih bi čoveku mogao biti potreban savet. Ali ako mu treba vaše mišljenje, onda ovo samo pokazuje da mu on pridaje važnost. Na kraju krajeva, muškarac može da izgradi ozbiljnu vezu samo sa ženom kojoj veruje i koju sluša.

strelciuc dumitru/gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.