Ako dođe do ovakvih svađa – bliži se kraj vašoj vezi

by | 1 januara, 2017

U svakoj vezi dolazi do svađa i to nije nešto čega bi trebalo da nas je sramota. One često pomognu da svi problemi koje skrivamo u sebi izađu na videlo. Međutim, probleme zbog kojih dolazi do rasprava ne smemo ignorisati i moramo ih rešiti da se svađe ne bi ponavljale. Donosimo vam popis najgorih ljubavnih svađa i savete kako da ih rešite.
Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Svađa oko …

1. … finansija.

Prema statistikama, novac je na prvom mestu liste uzroka ljubavnih svađa. Nalazite se u finansijskoj ‘stisci’ i spajate kraj s krajem, a vaš partner krišom troši novac na bespotrebne stvari mimo vašeg dogovora? Zbog toga se osećate prevareno i izdano.

Kako ćete se nositi s tim zavisi od dubine problema, preko nekih finansijskih „prevara“ ne smete preći. Ako ste vi i vaš partner ovaj problem shvatili kao priliku da razradite svoje finansijske probleme i postanete iskreniji jedno prema drugome, onda ste na pravom putu.

Pročitajte i…Znamo idealan tajming! Posle koliko sastanaka je pravo vreme za seks?

Nastavak na sledećoj strani…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

2. … porodica.

Niko nije savršen pa tako ni članovi naše porodice. Normalno je da ponekad partneru malo iskritikujemo svoje roditelje, ali volimo ih bez obzira na sve. Međutim, šta da radite u situaciji u kojoj vaš partner govori bezobrazne stvari o vašoj porodici?

To ne smete tolerisati. Postoji granica koju partner ne sme preći i uvrede na njihov račun predstavljaju tu granicu. Isto vredi i za vas, imajte takta kada iznosite svoje mišljenje o njegovoj porodici kako ga ne biste povredili.

3. … kućnih poslova.

Ovo zvuči kao mala stvar, ali za većinu parova radi se o jako velikom problemu. Pogotovo kada je samo jedna strana zadužena za sve kućne poslove. Ako podela obaveza predstavlja problem i u vašoj vezi, obavezno pokušajte da ga rešite, nemojte ga ignorisati. Kućni poslovi trebalo bi da se dele na pola, zato recite svom partneru kako je vreme da ozbiljno razgovarate o tome.

Pročitajte i…Ovo su rečenice koje će vam reći svi koji su srećni u ljubavi. Usvojite ih

Nastavak na sledećoj strani…

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

4. … seksa.

Tokom intimnih trenutaka nalazimo se u izrazito osetljivom stanju. Zbog toga je potrebno pažljivo reagovati na svaki potencijalni problem vezan uz seksualni život. Ako vam nešto ne odgovara ili ste nezadovoljni, nemojte partnera prekinuti rečenicom ‘Šta to radiš, ovo je grozno’ jer time rušite njegovo samopouzdanje.

Radije budite taktički i recite nešto poput: „Nisam sigurna da mi ovo godi, možemo li da isprobamo ovo.“ O problemima vezanim za seksualni život nije lako pričati izvan kreveta, ali upravo bi trebalo to i da radite, jer je takve razgovore lakše voditi hladne glave.

5. … izgleda, inteligencije ili karaktera.

Reči izgovorene u svađi nikada se ne zaboravljaju. Zato izbegavajte komentare na partnerov račun. Ponekad u ljutnji izgovorimo nešto što ne mislimo, želimo da povredimo ljude jer su oni povredili nas. Kada vam izleti takav komentar, izvinite se i objasnite da ste to rekli u besu. Isto očekujte i od svog partnera i nemojte tolerisati uvrede.

Pročitajte i…Muškarci će, nažalost, uvek ostaviti ženu koje vole u ove 4 situacije


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.