Da li imate dovoljno samopouzdanja da biste bile u dobroj vezi?

by | 5 aprila, 2017

Nećemo reći ništa novo ukoliko zaključimo da žene, koje imaju izgrađeno samopouzdanje, drugačije funkcionišu u vezama od onih kojima manjka vera u sebe. One znaju da su poželjne, podrazumevaju ravnopravnsot s partnerom, u vezi ne gube identitet…

Foto: Pixabay

Osećaju se seksi i ženstveno: Nije potrebno da im to neko kaže, jer one to znaju. Lepo im je u sopstvenoj koži, ne stide se svog tela i zbog toga su opuštenije i zadovoljnije za vreme seksa, te zato imaju bolji sekualni život. Podrazumeva se da traže partnera koji nema problem sa samopouzdanjem.Lako kažu – ne: Kad treba da se nešto odbije, one to čine bez oklevanja. Naravno, njihovo “ne” nije rezultat hira, već stava. Nemaju problem da pokažu osećanja, a to očekuju i od partnera. Na drugačija “pravila igre” ne pristaju.

Nikad ne gube identitet: Mnoge žene, kad se zaljube, kao da izgube sebe. Preko svih granica se prilagode željama i potrebama partnera, za njega rezervišu svaki raspoloživ trenutak, pre no što bilo šta isplaniraju zapitaju se – hoće li njemu odgovarati. Žene pune samopouzdanja to ne čine. One novu vezu uklapaju u svoj dosadašnji život. Naravno, prave kompromise, ali ni jedan segment života ne zapostavljaju zato što su se zaljubile.

Ne boje se da priznaju grešku: One će uputiti izvinjenje i bez oklevanja reći – nisam bila u pravu. Uče na greškama, koje retko ponavljaju. Nakon svakog kiksa postaju još jače i mudrije. U vezi nemaju strah od konflikata, već ih rešavaju na način za koji veruju da je najbolji.

Ne boje se da stave tačku: Spermne su da izađu iz veze kad ona prestane da im donosi zadovoljstvo, jer nemaju srah od samoće. Nemaju ga, jer one u obe varijante dobro funkcionišu.

Pročitaj i…  ProFemina podsećanje: Marina Krleža, spisateljica iz Zagreba, govori o vezi nacije, ljubavi i seksa 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.