Zašto bi bivši ipak trebalo da ostane bivši

by | 22 oktobra, 2017

Ako niste vi bili u toj situaciji, sigurno imate bar jednu prijateljicu koja je došla u iskušenje ili se pomirila sa bivšim dečkom. Obično žene o tome razmišljaju kada su razočarane, tužne i usamljene, pa im je potreban neko ko ih poznaje, a to rade verujući da će sve biti drugačije.

Prema rezultatima brojnih istraživanja, upravo nas vera u promenu ponašanja i navika koje su dovele do prekida najčešće tera da bivšem damo još jednu šansu.

Naravno, u većini slučajeva do promene nikada nije ni došlo i usprkos tome što sve ukazuje na to, mi smo spremni uveriti sebe da se ona dogodila, čak i ako nemamo relevantan dokaz za tu pomisao.Istraživači su ustanovili da se više od 50 posto parova barem jednom pomiri nakon prekida. Najčešći su motivi za prekid emotivno distanciranje, gubitak poverenja, prevelike razlike u karakteru i nevera. Bez obzira na jačinu motiva, čak 50 posto ljudi ima dvojaka osećanja kada je reč o raskidu veze.

Uz uverenje da će se partner promeniti, drugi najčešći razlozi za povratak bivšem jesu strah od samoće i osećaj zavisnosti.

Pročitajte i… Ovaj test otkriva da li ćete ostati zauvek zajedno ili vas čeka raskid!

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Thinkstock

A.G.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.