Kada veridba kasni: 15 razloga zašto vas nije zaprosio

by | 29 marta, 2023
zašto vas nije zaprosio

Mnogim ženama je brak i srećna porodica životni cilj, pa nije čudno što se pitate zašto vas nije zaprosio. Evo zašto muškarci odlažu veridbu.

Ne pomišljajte uvek na najgore – možda on jednostavno nije spreman za to, uprkos tome što vas mnogo voli. Vredi iskreno i otvoreno porazgovarati jer je moguće i da misli da vi ne želite brak. Otkrivamo vam sve u nastavku.

Kada veridba kasni: 15 razloga zašto vas nije zaprosio

Nije siguran u svoja osećanja

Vaš partner oseća snažnu privlačnost prema vama i voli vas ali možda nije siguran da su to ta osećanja koja treba da ima prema ženi sa kojom će provesti ostatak života.

Zašto vas nije zaprosio: Čeka „pravi“ trenutak

Često se dešava da muškarci misle da sada nije najbolje vreme za brak. Obično su finansijski problemi razlog ili trenutno želi da se maksimalno posvete karijeri.

Plaši se odbijanja

Moguće je da vaš partner nije siguran da vi želite da se udate u ovom trenutku i ne želi da bude odbijen. Razmislite jeste li rekli nešto zbog čega bi mogao tako nešto da pomisli.

Nije spreman da ima porodicu

Muškarcima treba više vremena da nauče kako da žive sa porodicom i imaju decu. Možda jednostavno nije spreman za tako ozbiljnu odgovornost i radije odlaže brak, umesto da „uskoči“ u sve to na brzinu.

Zašto vas nije zaprosio: Problemi u vezi

Ako se često raspravljate sa partnerom, imate problema u komunikaciji illi međusobnom poverenju, moguće je da ga to sprečava da vas zaprosi dok ne izgladite odnos.

Prethodno bračno iskustvo

Ako je vaš partner imao negativno iskustvo u prethodnom braku, možda ima strah od ponavljanja grešaka i ne želi da opet prolazi kroz isto.

Zašto vas nije zaprosio: Ne želi da ugrozi svoju slobodu

Moguće je da je vaš partner zabrinut da ćete mu vi, kao njegova supruga, ograničiti njegov nivo nezavisnosti i privatnosti koju želi da zadrži.

On jednostavno ne želi brak

Neki muškarci (a i žene) prosto ne žele brak i/ili porodicu, uprkos tome što vas mnogo vole. Moguće je da misle da mogu biti srećni i bez venčanja ili da brak može narušiti vaš dosadašnji odnos.

Sumnja u sebe

Kao buduća glava porodice, od njega se očekuje mnogo – da obezbedi porodicu, da bude dobar muž, da sagradi zajedničku kuću. Moguće je da se plaši da neće moći da ispuni ta očekivanja.

Ima druge prioritete

Još jedan razlog zašto vas nije zaprosio su njegovi prioriteti. Možda želi da završi školovanje ili postigne određene uspehe u karijeri pre nego što porodicu stavi na prvo mesto.

Sukobi u vezi

Ako imate sukobe u vezi, onda je to sigurno jedan od razloga zašto još uvek ne planira brak. Pokušajte da otvoreno porazgovarate i pronađete rešenje vaših nesuglasica.

Nedostatak zajedničkih interesovanja

Ako muškarac i žena nemaju zajedničke interese, onda to može biti razlog zašto on misli da brak neće funkcionisati. Nedostatak zajedničkih hobija, težnji, interesovanja, stavova ne uliva poverenje u svetlu i srećnu budućnost.

Nedostatak vremena može biti razlog zašto vas nije zaprosio

Postoje muškarci koji žele da organizuju venčanje iz snova, ali važni i hitni poslovi ne dozvoljavaju mu da proslavite sve kako je celog života zamišljao.

Sve se odvija previše brzo

Ako niste dugo zajedno, možda on želi da proživi još neki period života neoženjen, kako bi iskusio izlaske sa prijateljima, putovanja i slično.

Razlika u godinama

Iako je danas razlika u godinama postala sasvim normalna, moguće je da njega to i dalje plaši, te da zbog toga sumnja u budućnost vašeg braka.

Ovi razlozi vam mogu pomoći da shvatite zašto vas još uvek nije zaprosio. Ali, bez sumnje, najbolje je da o tome otvoreno porazgovarate sa svojim partnerom.

Miljana Momirovićlaflor/GettyImagesPlus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.