Kako da razlikuješ da li muškarac hoće vezu sa tobom ili samo zabavu?

by | 12 januara, 2017
Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina "Lepota i Zdravlje"

Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina „Lepota i Zdravlje“

Žene pričaju. Žene međusobno mnogo pričaju, dele najintmnija iskustva, a kada jedna od njih ima neku nedoumicu, bez trunke sumnje, najmanje još četiri drugarice će joj pritrčati u pomoć pri razotkrivanju misterije muško-ženskih odnosa. Ovog puta jednu takvu nedoumicu imala je jedna moja drugarica. 

Sinoć mi je stiglo obaveštenje da sam se pridružila još jednoj grupi na Vajberu, i to pod nazivom „Houston, we have a problem“, odmah sam znala da je nekakva alarmirajuća ženska drama u pitanju. Da se razumemo mi žene vrlo često volimo da preterujemo, afektiramo događaje, previše analiziramo i retko dolazimo do kakvih suvislih rešenja, ali sinoć smo se, za divno čudo, brzo složile i usaglasile oko par krucijalnih stvari, odnosno pokazatelja koji čine razliku da li je neki muškarac sa kojim se viđete zainteresovan za vezu ili vas vidi samo kao vid zabave.

A photo posted by quotes (@quotes) on

Nedavno sam gledala emisiju u kojoj je gost bio poznati psihoterapeut, a kako se sve vrti oko Sunca i ljubavi, tako je ljubav bila tema emisije. Na pitanje kako da prepoznamo da šta muškarac želi od nas, psihoterapeut je posavetovao da bi najbolje bilo da pitamo potencijalnog partnera. Iako mi je to isprva delovalo vrlo suludo, sinoć je njegov predlog zaista dobio smislenu boju. Bilo bi najbolje pitati nekoga kakve su mu namere. To ne znači da će on iskreno odgovoriti. Ukoliko mu namere nisu časne (što bi moja baba rekla), najverovatnije će vas slagati, ali čim ste se osmelile da ga tako nešto pitate smatraće da nema prostora da vam bude samo zabava, i tada će, ili otići bez pozdrava (čitaj-neće se više javiti), ili će vas gledati drugim očima i vaša priča bi mogla da očekuje ozbiljniji epilog.

Međutim, žene nikada ne žele praktične i jednostavne savete, tako da se moja drugarica sinoć nije zadovoljila rečima psihologa, nego smo mi devojke morale da joj na konkretnim primerima, slikovito objasnimo razliku i predočimo pokazatelje koji otkrivaju da li je muškarac za vezu ili samo za zabavu.

Pročitajte i… Sve mi možemo biti Elizabet Gilbert! Ovih 9 stvari sam naučila zahvaljujući njoj

Kliknite na sledeću stranu…

Četiri žene su jednoglasno rekle:

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

 

Poštovanje

Neizostavni deo svakog odnosa, bez obzira na pol, ali kada već govorimo o muško-ženskim odnosima, ovo je ultimativni pokazatelj kakvu pažnju zavređujete od strane muškaraca. Iako će neke od vas reći da pojam poštovanja za svakoga ima drugačije značenje, ali neka osnovna načela se podrazumevaju. Kasni večernji pozivi ne dolaze u obzir, drsko obraćanje takođe, nepristojne ponude ili oslovljavanja, isto.

Podrška

Podrška potencijalnog partnera je jako važna. Iako isprva ne možete da očekujete da će vas razumeti i podržati u apsolutno svemu, jer se još uvek upoznajete, ali svakako možete da prepoznate da li od te osobe možete da očekujete podršku. Ukoliko vam sabotira svaku ideju ili sputava u bilo kojem obliku vas kao društveno socijalno biće to nije partner za vas, a šanse da ćete mu biti samo zabava je očigledna.

Društvene mreže

Da se ne lažemo, živimo u vremenu u kojem nije potrebno nekoga da poznaješ da bi znao nešto o njemu. naše društvene mreže su vid naše biografije, stoga one predstavljaju važnu, nekima i najvažniju ulogu u životu. da li je to ispravno ili ne, nećemo se sada baviti time. Ukoliko muškarac sa kojim ste nedavno započele vezu ima socijalne mreže i aktivan je na njima, a ne postavlja vaše zajedničke fotografije, te se po njegovom profilu može reći da je zapravo singl, velika verovatnoća je da vas ne gleda očima koje obećavaju budućnost.

Pročitajte i… Čekamo li onoga ko neće doći i otkuda ideja da je za našu sreću uslov imati dečka?

Prioriteti

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

 

 

 

 

 

Ukoliko vidite da je vašem potencijalnu momku stalo do provođenja vremena sa vama, uprkos mnogobrojnim obavezama koje imamo svi, onda je to jasan pokazatelj da želi sa vama nešto ozbiljnije. realno, ko bi radio stvari na uštrb svog vremena ukoliko iza toga ne stoji ljubav. Ovo svakako ne znači da ako partner izabere subotu veče uz Ligu šampiona da zapravo nije zainteresovan za vas, ali ukoliko je voljan da svoje vreme organizuje u dogovoru sa vama onako kako će biti najbolje za oboje, to je pokazatelj da bi on mogao da bude dobar „primerak“.

Male stvari

Osobi kojoj je stalo do vas važno je da vam to i pokaže, a kako drugačije nego kroz male, sitne geste koji će vam ugrejati dušu. To ne moraju da budu skupi pokloni, buketi cveća, to uopšte ne mora da bude materijalna stvar. toliko postoji kreativnih, a besplatnih stvari, a ukoliko partner nije kreativan, i lepe reči će poslužiti kao adekvatna zamena.

Poverenje

Jasno je već da nećemo baš sa svima deliti sve, pa je tako poverenje jedan od važnih pokazatelja kako nas neko posmatra i šta zapravo od njega možemo da očekujemo. Ukoliko je osoba prema vama otvorena i sa vama je podelila nege od značajnih stvari, faza i informacija iz svog života to je dobar pokazatelj da sa vama ima ozbiljne planove.

Pročitajte i… Sama i u gomili ljudi! Sigurno znate o čemu govorim… 


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.