Kako se nositi sa nesporazumima u vezi ili braku? Evo tri proverena saveta…

by | 10 maja, 2017

Danas od odnosa očekujemo mnogo više no što su očekivali naši roditelji, a da ne govorimo o bakama i dekama.  Zbog sve većih potreba, zahteva i želja, u vezama ili brakovima se sve češće javljaju konflikti koji, ne reše li se na vreme, mogu dovesti do problema koji će na kraju rezultirati raskidom odnosno razvodom. Kad se to ima u vidu, jasno nam je zašto danas svaki treći brak doživljava krah.

Foto: Pixabay

Rasprave o temema o kojima se vaša i partneerova mišljenja razlikuju nikad nisu prijatne ni jednoj strani, no uz malo pažnje možete ih učiniti mnogo prihvatljivijim. Savetnica za odnose i psihoterapeutkinja Terri Orbuch daje nekoliko vrlo važnih saveta o tome kako se nositi s konfliktima u braku…Pažljivo birajte reči

Dok s partnerom razgovarate o ozbiljnim temama, a nastojite da izbegnete svađu, birajte riječi. Često, tokom žestokih rasprava, kažemo nešto zbog čega nam je kasnije žao. Stoga, dobro promislite o svemu što ćete reći i pokušajte da izbegnete reči kao što su “uvek” i “nikad”. Njima partnera dovodite u bezizlaznu situaciju u kojoj će se on samo povući ili – još više iznervirati.

Posvetite se rešavanju problema

Sledeći put kad poželite da razgovarate s partnerom o nečemu što vas nervira, počnite razgovor preko telefona, mejla ili poruke. Kažite mu o čemu hoćete da pričate i kako se zbog toga osećate. Zatim ga pitajte da li hoće da kad dođe kući ili nekog drugog dana, da o tome razgovarate. Na taj način će on imati vremena da o svemu razmisli, pa rasprava sigurno neće biti tako žustra kao što bi, verovatno, bila da ste ga uhvatili nespremnog za tu temu.

Nemojte iznositi argumente u spavaćoj sobi

Konflikte u spavaćoj sobi, naročito pre spavanja, treba izbegavati. Da ne biste pali u iskušenje ad, ipak, započnete raspravu, nemojte u krevetu pokretati ozbiljne teme. Spavaća soba treba da bude neutralna zona. Želite li “seks pomirenja” samo kažite da vam je žao ili da ćete se potruditi da korigujete svoje ponašanje.

Pročitajte i… Budite oprezne! Zbog ovih 6 problema propadaju i najstabilniji brakovi i veze! 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.