Kompliment – čudo koje ženama mnogo znači

by | 20 februara, 2020
srce espreso lepota

Neočekivan, iskren i spontan kompliment izaziva dobar osećaj jer podstiče mozak na otpuštanje hormona sreće. Deluje na naše telo kao šoljica espresa, kratko i prijatno.  A ukus tog espresa osećamo i sledećih godinu dana. Bar, tako kažu stručnjaci.

Komplimenti čine čuda naročito u romantičnim vezama. Neuroni u mozgu osobe koja je izgovorila kompliment registruju dobro raspoloženje osobe koja je kompliment  primila. Zbog toga se obe osećaju dobro.

ljubav u zrelim godinama

Kompliment ne sme biti neiskren!

Ljudi koji vole da upućuju komplimente drugim ljudima više pažnje obraćaju na njihove pozitivne osobine. One negativne potiskuju.  Međutim, neiskren kompliment se kao bumerang može vratiti osobi koja ga je poslala. Oči, glas i poza otkrivaju ako lažete. Žene jako dobro osete kad je nešto iskreno ili ima neku drugu pozadinu.kompliment

Dajući komplimente puno učite o ljudima. Shatate njihova osećanja, želje. Možda ćete tako ponovno otkriti neke pozitivne osobine koje ste prestali da primećujete kod njih, piše zadovoljna.hr.
U vezi ćete dajući komplimente samo učvrstiti svoj odnos. Kompliment ne mora uvek biti direktan, možete ga uputiti na neki malo drugačiji način. Žena će to svakako shvatiti. Svakoj ženi biće drago da čuje jedan od sledećih  komplimenata:

Kompliment je „Znaš da slušaš druge ljude“

U vremenu u kojem smo stalno za kompjuterom i mobilnim telefonima, znati slušati je vrlo cenjena vrlina. Kada ženi kažete da zna da sluša, poručujete joj da cenite njenu prisutnost i obazrivost koju pokazuje tokom razgovora. Kada vam to kaže partner to će sigurno učvrstiti vašu ljubavnu vezu.

Kompliment je i „Odlično si odradila taj posao“

Svaka žena se odlično oseća kada neko pohvali njen rad, jer taj kompliment daje joj do znanja da je njeno zalaganje primećeno i cenjeno. Istraživanja su pokazala da se produktivnost povećava kada smo srećni na poslu. A nema boljeg načina za širenje pozitivnih vibracija na poslu od davanja iskrenih komplimenata.

kompliment devojka posao lepota

Kompliment je i „Inspirišeš me“

Kada žena čuje da je nekome uzor, taj kompliment će joj odmah popraviti raspoloženje. Biti okružen ljudima koji nas inspirišu je  dobro i za posao, naročito kada je nadređeni osoba koja svojim stavovima i postupcima inspiriše radnike.

Svakome prija da čuje kompliment, ne štedite se, uputite ih osobama koje volite.

Foto: Guliver/Getty

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.