Može li veza s razvedenim muškarcem da uspe?

by | 26 novembra, 2014

Danas više nije neobično ni čudno biti u vezi s razvedenim muškarcem. Razvodi su sve učestalija pojava, i nažalost, skroz normalna.

razveden muškarac

To dovodi do toga da je sasvim lako upoznati nekoga ko je prošao razvod, ali sada je slobodan. Naravno, svi imamo prošlost. Nema potrebe biti skeptičan prema nekome ko se razveo. Život ide dalje, pa isto tako i ljubavni život te osobe. I to je sasvim normalno. Samo zato što se neko razveo, ne znači da je loš čovek. Ako nije bio dobar za neku osobu, ne znači da nije savršen upravo za vas.Šta i kako se ponašati kada upoznate nekog takvog, ili ste u procesu da započnete vezu?

Ne spominjite reč „razvod“

Nemojte sebi dozvoliti da vam reč „razvod“ prolazi stalno kroz glavu. Kada i mislite na to, prisetite se da razvodi zapravo nisu ništa drugačiji nego prekid duge veze – samo su skuplji. Nikada nemojte njegovu bivšu ženu gledati kao nešto negativno. Zapamtite – uvek postoje tri strane priče: njena, njegova i ono što se stvarno desilo. Ne sudite njihov odnos jer to nije vaša stvar. Uostalom, ne biste volele da vam neko sudi na temelju vašeg bivšeg dečka, zar ne?

Ako ima decu, nemojte ih upoznati odmah – pričekajte

Najbolji savet oko ovog je taj da učinite kako vi smatrate da je najbolje. Ali, budite oprezni. To je jako osetljiva stvar. Čak i ako ste vas dvoje spremni na takav potez, najbitnije je kako se osećaju deca. I oni prolaze kroz razvod svojih roditelja, pa imajte na umu da je ovo zaista osetljiva situacija i za njih.

Takođe, kada se i odlučite na to da upoznate njegovu decu – budite spremni na najgore iako možda na kraju ispadne super. Deca imaju svoja osećanja i budite spremni na to da se iskale na vama ili pokažu bes. Oni će se možda iskaljivati na vama mnogo vremena, zato dobro razmislite kada je pravo vreme da ih upoznate.

Nemojte se previše truditi oko njegove porodice

Kada se radi o deci, morate se truditi. Međutim, nemojte preterati s poklonima ili sličnim gestovima. Time nećete kupiti njihovu ljubav. Isto vredi i za ostalu rodbinu. Ako ste ih upoznali, budite mirni i svoji. Nemojte se ni pod koju cenu upoređivati s njegovom bivšom. Neka vas prihvate zbog vas i zbog toga što jeste.

Prihvatite ga kakav jeste

Naravno, ako ga volite i želite biti s njim, onda to uopštee nije upitno. Ali isto tako, nemojte pokušavati da ga menjate. Razvedeni muškarci imaju mnogo zrelije razmišljanje od onih koji nisu prošli razvod. Oni znaju šta žele, čvrsti su u svojim odlukama i odlučniji. A takav muškarac treba svakoj ženi, slažete se?

U vezu nikako nemojte žuriti i srljati ili tražiti nešto nemoguće. Većina razvedenih ljudi ima tendenciju da se stvari odvijaju sporo. I to s dobrim razlogom. Dajte mu vremena.

Imajte razumevanja za njegov raspored i vreme

Ako vaš muškarac ima decu, onda posebno morate imati razumevanja za iznenadne pozive, promene rasporeda i slično. Budite spremni za brze promene planova, otkazivanje dogovora s vama i slično. Takođe, prihvatite činjenicu da mu nikad nećete biti broj jedan ako ima decu. I to je sasvim normalno i to ne možete ni očekivati. Svaki dobar roditelj svoju decu stavlja na prvo mesto. U stvari, zbog toga bi trebalo da ga ceniti još više jer pokazuje kakva je zapravo osoba.

Izvor: žena.hr
M.G.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.