Najčešći izvori stresa u vezama

by | 13 jula, 2014

Iako veze ne bi trebalo da budu izvor nervoze, česte greške koje prave oba partnera lako postanu izvor stresa. Otkrivamo vam šta ne bi trebalo da radite u vezi kako biste izbegli stres.

sex_relationship_stress

Konstantna briga
Neretko se toliko brinemo zbog sitnica da zaboravimo da uživamo. Dok vaš dragi živi dan za danom, vi verovatno pravite planove za nekoliko nedelja, pa čak meseci unapred. Podelite brigu s njim jer će vam sigurno pomoći da se rešite stresa.

Detaljisanje
Žene mnogo više pažnje posvećuju sitnicama nego muškarci. Ako želite da znate sve detalje i da sve do najsitnijih detalja uvek bude savršeno, nikad nećete biti zadovoljni i to će vam uvek biti izvor stresa.

Igranje igrica
Žene su često nesvesne igrica koje igraju sa svojim partnerima, a koje im se lako mogu obiti o glavu. Stoga, nemojte se truditi da ga navedete da vas nešto pita, vać pitajte vi njega. Nemojte čekati da se nećega seti, a onda mu prigovarati kad zaboravi, već mu jednostavno kažite.

Kritikovanje
Većina ljudi tvrdi da voli kritike jer ih to motiviše da napreduju. Ali, istina je da kritike mogu biti izvor stresa, pogotovo ako se tiču fizičkog izgleda.

Preterane reakcije
Verovatno vam se već desilo da ste burno odregovali na nešto što vam je dečko govorio i pre nego što je završio sa objašnjavanjem. Sprečite nervozu tako što ćete prvo pažljivo saslušati šta vam dečko govori. Možda i nema razloga da reagujete burno, ali to nećete znati ako mu ne odpustite da završi sa objašnjavanjem.

Izvor: Ljepota.ba

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.