Neke detalje veze ne bismo smeli otkrivati drugima

by | 5 novembra, 2017

Većina stručnjaka smatra da bi neki detalji iz ljubavne veze ili braka ipak trebalo da ostanu između partnera i ne bismo ih smeli deliti sa drugima, čak ni ako se radi o najboljim prijateljima.

Mnogi od nas imaju potrebu ispričati sve probleme svojim prijateljima. Bez obzira na to kakve je prirode problem, osećamo se bolje kada se poverimo onima koji nas najbolje razumeju, a najčešće ipak razgovaramo o ljubavnim problemima.
Međutim, mnogi stručnjaci smatraju da bi neki detalji iz veze ipak trebali ostati između partnera i ne bismo ih smeli deliti s drugima.

1. Svađe sa porodicom svog partnera.Svi ponekad imamo neku zamerku na ponašanje nekog člana partnerove porodice, ali to bismo trebali zadržati za sebe. Ljudima je u prirodi da zauzmu defanzivni stav kada je u pitanju njihova porodica, a vi nikada ne možete znati hoće li komentar koji ste nekome ispričali u povjerenju doći do partnera ili porodice i izazvati svađe.

2. Partnerova seksualna fantazija.

Fantazije bi trebale biti tajna jer se radi o najintimnijem delu seksualnog života. Ponekad su partnerima potrebne  godine da bi ih izgovorili i očekuju da to ostane vaša zajednička tajna, a ne tema rasprava.

3. Privatna informacija.

Molim te da ovo ostane među nama, rečenica je koja nas obvezuje na čuvanje tajne. Bez obzira na to o čemu se radi, ako nas partner zamoli za diskreciju, onda smo dužni poštivati njegovu želju.

4. Neki nedostaci.

Informaciju o lošem zadahu ili nogama neprijatnog mirisa zadržite za sebe. Tačnije, na pristojan način recite partneru što vam smeta jer bi to trebalo da čuje samo on, a ne vaše prijateljice. U pitanju su problemi koji se mogu rešiti i nema potrebe za stvaranjem neugodnih situacija, pogotovo ako se radi o stvarima zbog kojih se partner ionako osjeća nesigurno.

Pročitajte i … 6 faza kako da prebolite raskid!

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Thinkstock

A.G.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.