Ovakve veze su prepune ljubavi, ali nikada ne traju dugo… Da li ste već bili u takvoj?

by | 30 oktobra, 2016

„Ljudi misle da je srodna duša biće koje će im savršeno odgovarati i svi čeznu za njom. Ali prava srodna duša je ogledalo, osoba koja ti pokazuje sve što te sputava, osoba koja te podstiče da promeniš svoj život nabolje“, tvrdi Elizabet Gilbert, autorka slavnog bestselera „Jedi moli voli“.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Gostujući u emisiji Opre Vinfri, 5. oktobra 2014. godine, popularna književnica rekla je da su, zapravo, male šanse da će se susret sa srodnom dušom završiti brakom.

Takve su veze toliko intenzivne da jednostavno ne mogu da opstanu duge, kaže Elizabet.

Elizabet je objasnila tada da je prava srodna duša verovatno najvažnija osoba koju ćete ikada sresti.

Ali doveka živeti sa srodnom dušom? Nema šanse. Previše je bolno. Srodne duše ti uđu u život samo da bi skinule još jedan sloj tebe, a onda opet nestanu. Zahvali bogu na tome – dodala je Elizabet.

Pročitajte i… Uradila sam ono što sam celog života osuđivala. Postala sam ljubavnica oženjenom čoveku!

Kliknite na sledeću stranicu…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Srodna duša iz Elizabetinog realnog života je Brazilac Hose (u knjizi mu je ime Felipe).

Nakon razvoda, naime, krenula je na put kako bi otkrila novu sebe, a posle Italije i Indije, stigla je i do Balija gde je upoznala Hosea.

Kada se to dogodilo, kaže Elizabet, naučila je i šta znači termin „srodna duša“. Hose je u njenom životu i ostao (venčanje je opisano u knjizi „Committed: A Love story“, objavljenoj 1. februara 2011. godine), ali ona kaže da se to verovatno mnogima neće dogoditi.

Pročitajte i… Muškarci će, nažalost, uvek ostaviti ženu koje vole u ove 4 situacije

To nije izmišljeni lik o kojem maštate, to je neko pred i sa kim smo spokojni, potpuno svoji i kome možemo da budemo zahvalni čak i uz prvu jutarnju kafu na samom prisustvu. A nekada, pošto nas promene, naše srodne duše ipak moraju otići iz našeg života i tako nam dopustiti da nastavimo pravo dalje svojim putem, samo srećniji i drugačiji – kaže ova poznata autorka.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi:

4 reagovanja na “Ovakve veze su prepune ljubavi, ali nikada ne traju dugo… Da li ste već bili u takvoj?”

 1. Milja kaže:

  Neki susreti moraju da se dese. Neki to nazivaju sudbinom ili karmom. Neki cak tvrde da se najvece ljubavi nikada ne dese.

 2. Milena kaže:

  Ne mogu da se složim sa tim da srodne duše ne mogu do kraja da ostanu zajedno. Srodna duša je naša druga polovina. To ne znači da naša srodna duša nema mane već da nam te mane ne smetaju isuviše. Verujem u postojanje iste i u to da svi mi imamo svoju srodnu dušu. Treba znati prepoznati je i sačuvati samo za sebe. A kad se to desi, život je tada obojen najlepšim bojama!

 3. Anaa kaže:

  Duse se same prepoznaju…nekad im se ucini,prevare se,pa pomisle da je ona druga idealna,a nije…mnogo je lutanja,promasaja,pogresnih izbora…nekad to zaista budu dve srodne duse,ali u pogresno vreme i na pogresnom mestu…nekad je ta druga dusa kompatibilna vasoj,ali je stvorena da bude jedinka i vasa joj je,koliko god bila draga,teret…nekad duse nastave da se grle,iako se fizicki ne dodiruju…

 4. Vesna V kaže:

  Kada se dve srodne duse sretnu,one to prepoznaju.Ukoliko ostaju zajedno zauvek i jesu srodne,ukoliko ne treba da se zapitamo da li su uopšte bile srodne.U svakom trenutku zivota negde nekog čeka srodna dusa samo je treba prepoznati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.