Ovakvi muškarci najteže pronalaze devojku

by | 22 marta, 2016

Lepo je kad ste sigurni u sebe i kad ne postoji ništa što može da vas poremeti. Da, odlično je za uspeh na svakom planu! Ali, kad je ljubav u pitanju, to nikako nije dobro.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Samopouzdanje je veoma lepa osobina i kod žena i kod muškaraca. Međutim, treba znati kada je vreme i mesto za isticanje ove osobine, inače se izaziva kontraefekat.

Upoznavanje partnera putem raznih aplikacija i sajtova je sve popularnije, prenosi Večernji list.

Pročitajte i… Ovakve žene teško pronalaze ljubav: 10 razloga zašto je to tako

Psihološko istraživanje jednog američkog univerziteta je pokazalo da samopouzdanje može pomoći u ovoj vrsti upoznavanja, ali pod uslovom da nije preterano.

Koje grupe muškaraca najčešće karakteriše previše samopouzdanja, i zašto ih to sprečava da pronađu partnerku pogledajte na sledećim stranama… 

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Muškarci koji se nalaze u ovoj kategoriji zapravo su najčešće studenti.

Statistika stranice “OkCupid“ pokazuje da se pokazivanjem viška samopouzdanja pridobijaju se manje željene osobe.

Pročitajte i… 8 znakova koje otkrivaju da je baš on “gospodin pravi”

Preterano samopuzdanje se ne vidi samo kod mladih muškaraca. Ova sve češća pojava naziva se i fenomenom “Lake Wobegon”, koji uviđamo kada osoba smatra da je izuzetno bolja od drugih, misleći da ima visoku inteligenciju ili smatrajući se nadređenim na bilo koji drugi način, piše Yahoo.

Onlajn dejting internet stranica “OkCupid” dokazala je da precenjivanje sopstvenih sposobnosti ljudi koriste da bi se prikazali kao pametniji i bolji, a postoje laži i o izgledu da bi se osvojio suprotan pol.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Istraživanje korišćenja stranica za upoznavanje podelilo je korisnike u dve grupe: mlade (18-22) i starije korisnike (45-55).

Viši nivo samopouzdanja je povezan sa češćim razgovorima, a nađen je kod svih starosnih grupa. Dok inicijativu za razgovor češće preuzimaju starije samouverene osobe, ali i mlade žene.

Pročitajte i… Koja je idealna razlika u godinama između partnera?

Pokazalo se da mlađi muškarci, koji su skromniji, primaju više poruka, a oni sa nižim samopouzdanjem poruku brže pretvaraju u duži razgovor.

Nagađa se da nam samopouzadnje raste sa godinama, jer najčešće postoji pokriće u ranijim uspesima. Mladi žele da šire sliku samopouzdanja, ali zapravo nemaju samopotvrditu u ličnim rezultatima, zbog čega se i javlja preterana samouverenost i potreba za dokazivanjem.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.