Pametni telefon ili partner – pitanje je sad?

by | 29 maja, 2017

Budimo iskreni sami prema sebi, pametan telefon je uz nas 24 sata dnevno i kao da nas najbolje poznaje. Mogli bismo reći da najbolju vezu u životu imamo upravo s njim? Taj komadić tehnologije koji nas povezuje, ali i udaljava od ljudi u svakodnevnom životu postao je naš najvažniji suputnik i potreba skoro kao hrana, voda i vazduh. Sada slede neke zastrašujuće statistike koje se vežu uz taj mali, a tako velik predmet.

Foto: Pixabay

Prema nedavnom istraživanju globalnih potrošača, utvrđeno je da više od 40% ispitanika proverava svoj mobilni pet minuta posle buđenja, što znači da sa osobom s kojom spavate uopšte nemate interakciju. Kada dan počnemo s pametnim telefonom, održavamo s njim čvrstu vezu oko 47 puta dnevno, a ako imamo između 18 i 24 godine čak 82 puta. Trećina ispitanika izjavila je da pogledaju novsoti na mobilnom pet minuta pre spavanja, a ako se probude u toku noći takođe „skroluju“ po njemu.

Kada sve zbrojimo i oduzmemo matematika je vrlo jednostavna. Dan uglavnom provedemo posvećujući mnogo više vremena mobilnom nego svojem partneru, a u objavljenoj studiji u Psychology of Popular Media Culture 70% žena izjavilo je da pametni telefoni negativno utiču na njihovu vezu. To zaista ima smisla, jer niko ne želi da se takmiči komadićem tehnologije. Još je gore što se može zaključiti da je ona mnogima zanimljivija od ljudskog bića s kojim stvaraju odnos.

Pročitajte i…  Samo nam je još ovo trebalo: Naručivanje hrane preko 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.