Pitala sam četiri frajera kakva bi bila idealna devojka po njihovoj meri!

by | 13 januara, 2017

Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina "Lepota i Zdravlje"

Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina „Lepota i Zdravlje“

Opšte je poznato da muškarci malo, ili nimalo pričaju o svojim željama, naročito kada su devojke u pitanju. Do sada sam nekoliko puta pokušala da doprem do njih u nadi da će mi dati neke korisne informacije koje bih posle mogla, kao savete, da podelim svojim drugaricama, ali ništa.

Pokušavala sam na sve načine da iz njih izbavim koju tajnu, i pakovala pitanja u velike crvene mašne. i bila taktična, i birala reči, i „pitala za drugoga“, i davala sto i jedan primer, ma ništa. Ni da beknu. Ali ni ja nisam želela da odustanem, tako sam juče poslala poruku na četiri adrese sa pitanjem „Kakva devojka je po tvojoj meri?„, i nadala se najboljem. Uz malo sreće, odgovorili su. Njihova imena će ostati anonimna, to je bio uslov za dobijanje odgovora, a vi ih krstite kako vam je volja, ja ću po brojevima. Rednim.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Frajer broj jedan je bio u malo u gužvi, ali je uspeo na nekom semaforu da odvoji koji sekund pažnje i odgovori. To je izgledalo otprilike ovako: „Ovako na prvu loptu i pod utiskom okolnosti je da nije duša kojoj bi ja trebalo da ispunim nekakvu prazninu i zaslađujem neku gorčinu nego već ispunjena individua zadovoljna sobom, a kojoj se čini zgodno i zanimljivo da naše dve ispunjenosti šetaju u paru“.

Možda ova izjava ostavlja dosta prostora, a da li je tačna i u praksi vreme će pokazati.

Pročitajte i… Sve mi možemo biti Elizabet Gilbert! Ovih 9 stvari sam naučila zahvaljujući njoj

Frajera broj dva nisu omeli nikakvi saobraćajni znaci, prepreke, niti gužva na putevima. Smisleno i predano se posvetio ovom „zadatku“:

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

„Volim inteligentne devojke. Pod inteligencijom podrazumevam određenu prirodnu gracioznost i smirenost u ponašanju i stavu. To mogu da imaju samo inteligentne devojke koje su sigurne u sebe, i znaju šta žele, to se oseti u njihovom prisustvu. Bitno mi je da nema na sebi dve tone šminke, da joj ne piše na torbi veliko Guess ili Viton. Izgled je nešto što je relativno, ali ako mene pitaš, bilo bi lepo da ima dugu svetlu kosu, vitku liniju i zavodljiv pogled u komletu sa lepim osmehom.“

Čini mi se sasvim prikladan odgovor, a vama?

Frajer broj tri ima za sada najduži spisak, nadajmo se da cilj opravdava sredstvo, te će i on biti vredan pažnje jedne ovakve devojke.

„Pre svega trebalo bi da bude duhovita, u svakom smislu te reči i pred svakim. Važno je da joj verujem, da ako joj ostavim mobilni telefon ne moram da se bojim da će mi blokirati karticu pokušavajući da ga otključa. Što se tiče kose i očiju, sve kombinacije dolaze u obzir. Treba da poštuje moje vreme. Obzirom da je duhovita pretpostavlja se da joj je inteligencija malo iznad proseka, može i više. Neophodno je da voli posao kojim se bavi i da ne kuka na okolinu i sve oko sebe. Važno je i da bude ortak. Bilo bi idealno da se bavi nekim sportom, da se lepo oblači i da ima stila.“

Pročitajte i… Čekamo li onoga ko neće doći i otkuda ideja da je za našu sreću uslov imati dečka?

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

 

 

 

 

 

 

Četvrti frajer je svakako posvetio daleko više pažnje mom pitanju i pronalaženju odgovora. Podsetio nas je na prave vrednosti.

Voleo bih da znam kakvu devojku želim, ali mislim da se to ne može znati unapred. Sve koje sam imao, želeo sam ih, i sad nisu tu. Ono što želimo nekad je kratkog daha, iz razloga nepoznavanja sebe i svojih potreba, skrivenih želja, pobuda i strahova. Pitanje je da li i uopšte bi trebalo da znam kakvu želim i postavim pitanje koja bi to želela mene, jer sebe ipak bolje poznajem. Kad razmišljam o tome, javlja mi se još više pitanja i nikada sliku ne mogu upotpuniti do kraja jer jednostavno možda i ne bi trebalo da znam kakvu želim, možda ni ne znam da baš takvu želim kad se bude pojavila. Želimo svakakve stvari, ljude, emocije, događaje, a sve što nam treba postoji već u nama, čeka da bude nađeno, otkriveno, oživljeno. Dovoljan je jedan trenutak da sve ispliva, da zaživi. Tako i ta devojka. Ona je već tu, čeka, čeka svojih sudbinskih pet minuta da pokaže da je jača od bilo kakve moje želje, ideje, predstave o njoj. Um će mi dati ideju, sliku, predstavu o njoj, ući ću u maštu idealizovati, napraviti sliku koja možda čak i postoji negde tamo, sigurno, pitanje je samo da li ta slika meni pripada bez obzira što je u mojoj glavi nastala.  Ono što tražimo, posredno ili neposredno i dobijemo. Muka. Nekad ono što želimo nije ono što želimo ipak. Da li uopšte želeti onda? Pa naravno – da. Samo pre toga, poželeti sebe, otkriti sebe do tančina i dopustiti da i ona koju želimo u tome učestvuje. Pišem kroz sebe, želim jednu običnu, toliko da je neobična, takvih je sad malo.

Sumiranje utisaka bi bilo da je inteligencija svakako imperativ, iskrene namere, duhovitost i pristojan izgled. Reklo bi se da ovo nije teško naći, zar ne?


 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.