Šta se dešava sa muškarcima, a šta sa ženama nakon raskida?

by | 3 maja, 2016

Ko se okreće alkoholu, a ko menja izgled? Ko se okreće prijateljima, a ko od njih beži?

-Foto: Guliver/Thinkstock

-Foto: Guliver/Thinkstock

Žene su zaljubljive prirode, dok muškarci retko poklone svoje srce. Oni se teško otvaraju zbog čega se teže nose s raskidom, tvrde psiholozi.
Pripadnice nežnijeg pola brže prepoznaju da je gotovo, dok muškarcima treba malo više vremena. Oni se oslanjaju na levu stranu mozga koja je zadužena za logičko razmišljanje, dok je ženama izraženija desna strana odgovorna za intuiciju, osećaje i izražavanje.

Pročitajte i… 7 saveta da lakše prebolite iznenadni raskid

Kako se muškarci, a kako žene nose s raskidom pročitajte na sledećim stranama…

-Foto: Guliver/Thinkstock

-Foto: Guliver/Thinkstock

Kako se žene, a kako muškarci nose s raskidom

Nakon raskida žene imaju potrebu da svoje najdublje osećaje podele s prijateljima i porodicom. One ne zadržavaju stvari u sebi kao što to rade muškarci. U njima se ne nakuplja gorčina, a bol izlazi zbog čega i mogu brže da nastave sa životom.

Pročitajte i… 10 stvari koje morate da promenite nakon raskida

Za razliku od njih, muškarci ne dele svoje emocije s drugima. Oni ih najčešće potiskuju u sebi i pretvaraju se da je sve u redu, ističe britanska seksualna terapeutkinja Trejsi Koks.
Muškarci se zatrpaju poslom kako ne bi mislili o bivšoj, traže utehu u alkoholu ili u drugim ženama. Oni će učiniti sve kako se ne bi suočili s prekidom i bolom koji ide uz to. Iskazivanje osećaja njima je najčešće znak slabosti i patetike i boje se da ne ispadnu slabići pred svojim prijateljima.

-Foto: Guliver/Thinkstock

-Foto: Guliver/Thinkstock

On izgubi više prijatelja

Nakon raskida bivši partneri su primorani da stvaratju novi i samostalan život. Žene se u takvim trenucima više oslanjaju na prijatelje, dok se muškarci okreću svojim solo prijateljima. Oni najčešće odbacuju zajedničke prijatelje u korist samaca zato što im je teško da slušaju kako bivšoj ide dobro u životu.

Pročitajte i… On nije pravi čovek za vas: 4 dobra razloga za momentalni raskid

Ona izgleda bolje

Žene nakon raskida često promene svoj izgled, frizuru ili stil odevanja i samim tim nagoveštavaju novi početak. Novim izgled im podiže samopouzdanje i odmah izgledaju bolje. Za razliku od njih muškarci pate u tišini što se itekako odražava na njihov izgled. Umor, iscrpljenost i neprospavane noći ostavljaju tragove, tvrdi Kox.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.