Šta to naučimo kada smo prevareni?

by | 1 oktobra, 2018

Ništa ne boli poput prevare i nikada se ne osećate više „izdatim“ nego tada. Dugo vremena vam ništa ne pomaže da se oporavite. Međutim, pustite tugu, ajde da stvar sagledamo sa svetlije strane. Verovali ili ne, brojna istraživanja pokazuju šta sve dobro možemo naučiti kada smo prevareni.

1. Razvija se bolji predosjećaj

U online istraživanju sprovedenom na 5705 osoba iz 96 zemalja otkriveno je kako su žene, koje su jednom prevarene, opreznije i senzibilnije pri odabiru novih partnera. Teža padaju na gospodina Pogrešnog!2. Što te ne ubije, to te ojača

Hiljadu puta smo čuli tu izreku, ali u slučaju prevare pokazala se posve istinitom. Anketa u kojoj je učestvovalo 2398 osoba, sovela je do zaključka kako je zdravlje i psihičko zdravlje prevarenih osoba bolje od onih neprevarenih.

3. Ko se zadnji smeje, najslađe se smeje

Još jedna izreka koju smo hiljadu puta izgovorili. Istraživanja pokazuju da osobe koje u slučaju prevare pokažu svoju veličinu i snagu bolje prebrode probleme. Takođe,  prevarene žene se bolje nose s prevarom od muškaraca. Budi im se borbeni duh zbog greške u odabiru.

Pročitajte i…  Proverite da li ste pronašli onog pravog

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Thinkstock

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.