Šta treba da zna svaka moderna princeza koja je u potrazi za Gospodinom Pravim

by | 19 aprila, 2017

Ljubavni život velikog broja devojaka i žena u Srbiji često podseća na seriju Seks i grad: sa mnogo peripetija, ali bez srećnog završetka. Kažu da imamo najlepše žene, a toliko njih nema ko da zagrli pred spavanje. I kao da to nije dovoljno, ljudi ih prečesto pitaju šta to sa njima nije u redu kada su još uvek “same”.

Foto: Pixabay

S druge strane, iznova razočarane svakim narednim koji je na prvi pogled tako mnogo obećavao i delovao da je „on taj“, mnoge pomenute dame su nepokolebljivo zaključile da „normalnih muškaraca nema“. Tako dobijamo vrzino kolo koje je maltene nemoguće raspetljati: u jednom trenutku ćeš se zaista zapitati šta ti fali kad si sama dok te život iznova uverava da su ipak „svi isti“.Korak 1: Dosta je bilo!

Najpre se ljubazno zahvalite svima koji izražavaju zabrinutost za vaš ljubavni život.  Niste ni vi njima asistirali dok su birali životnog partnera. Zatim postanite naprasno gluvi na sve savete iz okoline i magazina, načelno s onim da treba spustiti kriterijume. Idealna veza treba da se desi vama, a ne njima.

– Dakle, početno i krucijalno pitanje nije da li je dotični gospodin super, cool, da li je zgodan i da li bi se dopao mami i prijateljicama, već: Kako izgleda tvoja idealna veza? Da li si u njoj opuštena i slobodna? Koji su osnovni elementi koji je čine? Da li su to možda poverenje, prijateljstvo, poštovanje i podrška sa neophodnom dozom romantike? Humor? Profesionalna podrška? Ili nešto sasvim drugo – kaže Neva Rajković, autor radionice “Kreiraj idealnu vezu” u okviru projekta Kreiranje uspeha i dodaje da sve počinje slikom idealne veze, a ne karakteristikama našeg idealnog muškarca.

Prema njenim rečima, slika idealne veze treba da bude vezana za sam odnos, a ne za specifikacije partnera. Dakle, ponajmanje je bitno kako on izgleda, čime se bavi, da li ste dobar par u očima javnosti i tako dalje.

Pročitajte i… Odložite krunu, dame! Princ na belom konju neće doći…

Kliknite na sledeću stranu…

Foto: Pixabay

Korak 2: Zbogom predrasudama!

Usled protoka vremena i niza razočaranja stvorili smo tj. usvojili, niz predrasuda, klišea, ograničavajućih uverenja koja umnogome utiču na naše poimanje veza i samim tim partnerskog odnosa.

Kombinacija ovih faktora je u stvari vrlo nelogična, ako pogledamo na koje sve (svesne ili nesvesne) kriterijume prosečni Gospodin Pravi mora da odgovori. S jedne strane, kompletiranje zahteva koje naše okruženje postavlja (uslovljavanje), dok sa druge strane (nesvesno) misliš da tako idealnog tipa ne zasluzuješ, ne možeš da ga nađeš, ili da on nikada neće izabrati tebe (uverenja). Da i ne pominjemo onaj unutrašnji “glasić” koji ti stalno suflira sve klišee kojih može da se seti – kaže Neva Rajković.

Ona savetuje da je potrebno osvestiti predrasude i ograničavajuća uverenja i raditi na oslobađanju od njih. Iako ovaj proces deluje teško i komplikovano, ipak je relativno jednostavan. Ono čime treba da se vodi svaka moderna princeza je upravo slika idealnog partnerskog odnosa i osećaj koji on budi u njoj, nezavisno od karakteristika (modernog) princa.

Radionice “Kreiraj idealnu vezu” su upravo osmišljene da vam u tome pomognu. Održavaju se tokom cele godine u prijatnom okruženju i malim grupama kako bi svaka polaznica dobila maksimalnu pažnju.

Većina polaznica je istakla da je najvrednije što su dobile, pored oslobađanja od ograničavajućih faktora, vizija kako idealni partnersi odnos treba da izgleda i način kako da, prema sopstvenim parametrima, do njega dođu. Njihove utiske možete pogledati OVDE

Pročitajte i… Muškarci odgovaraju: Da li manjak novca u džepu utiče na njihovo samopouzdanje?


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.