U braku, a zaljubljena u drugog: Šta sada?

by | 24 oktobra, 2022
u braku, a zaljubljena u drugog

To što ste udati, ne znači da ne možete da osetite leptiriće u stomaku. I ne, oni ne moraju biti rezervisani za vašeg supruga

Udata sam, ali sam se zaljubila u drugog čoveka – zvuči li poznato?  Postoji nekoliko izlaza iz ove delikatne situacije. Neki mogu čak biti od koristi vašoj bračnoj zajednici.

 

Zašto se žena zaljubljuje u drugog muškarca kada je udata?

 

Ovo je uobičajena situacija, a njeni koreni na psihološkom nivou leže u činjenici da potrebe žene u trenutnoj vezi nisu zadovoljene. Ako je strast nestala, a neko drugi je uspeo da je ponovo rasplamsa, nova osećanja mogu da izazovu pravi metež u porodici.

Žena je dugo udata, ima decu, sve izgleda stabilno i divno. Ali nikada nije doživela strast i udala se jer se tako osećala prijatno. Ili je strast nestala i žena želi malo uzubuđenja. A onda joj se strast događa, ponovo ili prvi put – svejedno,  i ona otkriva da joj je to jedno osećanje značajnije od svog stečenog iskustva.

Ono što je sasvim izvesno jeste da će vam ova zaljubljenost pomoći da preispitate vezu u kojoj se nalazite. Da li se ona sasvim iscrpela i u nju ne vredi ulagati ili je nova zaljubljenost samo iskušenje koje treba prevazići?

 

Raskinuti sa mužem ili spasiti brak?

 

Dešava se brak nije potpuno sagoreo, da žena oseća da želi da bude sa svojim mužem, ali na drugačiji način. Tada možete preraditi ono što se dešava kroz psihološke tehnike i tako spasiti porodicu. Ako je odnos sa vašim supružnikom prazan i ako ne osećate više nikakvu privlačnost, naprotiv –  možete ga napustiti.

Ovde je ključno vaše osećanje, samo vi možete presuditi ima li vaša veza sa suprugom budućnost ili ne.

 

A šta sa zaljubljenošću?

 

Kakva će biti sudbina vašeg braka veoma zavisi upravo od ovog izbora: hoćete li svojim novim osećanjima dati oduška ili ne. Kada uđete u novu vezu, onda je prirodno da na nju usredsredite svu pažnju, što može uništiti porodicu.

Sa druge strane, ukoliko se odlučite da ignorišete osećanja, ona će početi da vas jedu. Ako se odlučite za ovu opciju, postoje psihološke tehnike koje mogu da pomognu da prevaziđete ovaj krizni period.

Ponekad, privremena veza sa strane može dodati strast u vezu sa supružnikom. Postoje parovi koji koriste flert sa drugim ljudima da osveže svoje emocije. Povećava se nivo energije koju muž i žena usmeravaju jedno na drugo. Ipak, ovo su retke situacije.

 

Da li bi trebalo da kažete mužu?

 

Ako je odnos sa supružnikom prazan i gotov, a žena planira da ode, onda će, verovatno, morati da kaže istinu. Glavna stvar je da to uradite što je moguće pažljivije, minimizirajući štetu.

 

Kako izaći iz braka?

 

Ako je sve otišlo daleko, postoji kajanje i želite da tražite oproštaj ili planirate da raskinete brak, nećete moći da to ne podelite sa supružnikom. Ovo je bolno iskustvo, zato svoju odluku saopštite što je moguće pažljivije, s poštovanjem.

Ako želite razvod, ne upuštajte se u drame. Imajte poštovanja za osobu sa kojom ste proveli dobar deo života. Supružnik je osoba koju ste izabrali za svog saputnika i sa njim ste prošli deo svog životnog puta. Njegov doprinos u određenom periodu vašeg života je važan.

 

Koje greške prave žene u ovoj situaciji?

 

One obezvređuju prošla iskustva ili iskustva iz braka, a ponekad završe izjedene krivicom. Ni jedno ni drugo nije dobra opcija.

Veze su životne lekcije. Morate razumeti zašto ste se suočili sa ovom situacijom i pažljivo doneti jedinu ispravnu odluku.

diy13/gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.