Vuče vas za nos: 5 očiglednih znakova da vaš partner laže

by | 27 maja, 2023
Vuče vas za nos

Poverenje je na prvom mestu za zdrav odnos, zato otkrijte na vreme – da li on to vuče vas za nos ili je u pitanju samo nesporazum?

Često se dešava da parneri kriju nešto, lažu i neverni su, iako se prave kao da se ništa ne dešava. Ako imate unutrašnji osećaj i primetili ste neke od ovih znakova, vrlo je moguće da niste ništa umislili. Otkrivamo vam u nastvaku kako da budete sigurni.

Vuče vas za nos: 5 očiglednih znakova da vaš partner laže

Nedoslednosti u odgovorima

Jedan od najčešćih znakova da vas vaš partner laže su kontradiktornosti u njegovim odgovorima. Ako primetite da daje nedosledne odgovore na isto pitanje, onda najverovatnije pokušava nešto da sakrije.

Na primer, ako ga pitate o planovima za vikend, a on prvo odgovori da će biti kod kuće, a onda sledećeg dana kaže da ide u posetu prijatelju. Možda ćete morati da postavite još nekoliko pitanja da biste bili sigurni da li se nešto dešava iza vaših leđa.

Ipak, ne mora uvek da znači da nešto nije u redu ukoliko primetite nelogičnosti. Ponekad muškarci prosto nemaju vremena da razmišljaju ili su neodlučni. Zato pre nego što prebrzo donesete zaključke i optužite ga za prevaru, sačekajte još neko vreme i potražite tragove.

Kontakt očima

Izbegavanje kontakta očima može biti znak za uzbunu. Mnogima je teško da lažu kada nekoga gledaju pravo u oči. Izbegavanje kontakta očima može da se manifestuje na više načina: na primer, skreće pogled u stranu, šeta po prostoriji i “radi nešto” ili gleda u nešto drugo tokom razgovora.

Istovremeno, nekim ljudima jednostavno nije prijatno dok ljudi gledaju pravo u njim, naročito tokom neobičnog razgovora. Međutim, ako se ovakvo ponašanje redovno ponavlja ili primećujete i druge nelogičnosti, onda to već može da bude ozbiljan razlog za zabrinutost.

Ton glasa

Ako primetite da je muškarac počeo da koristi drugačiji ton glasa ili je prebrzo počeo da priča, možda ste naišli na još jedan znak da vas laže. Promena tona glasa takođe može ukazivati na to da čovek nije siguran u svoje reči. Možda pokušava da vas ubedi da je u pravu, čak i ako nije.

Neočekivane promene

Kada počnemo da se ponašamo drugačije nego inače i odjednom radimo nešto što do sada nismo, to može biti znak za uzbunu. Na primer, vaš parner je postao zatvorenijii, čini vam se da krije telefon ili izbegava viđanje sa vama. S druge strane, moguće je i da je postao pažljiviji i obasipa vas pažnjom.

Vuče vas za nos: Razlika između reči i dela

Parner vam je rekao jednu stvar i uradio nešto potpuno drugačije. Na primer, može reći da je uvek spreman da vam pomogne, ali istovremeno izbegava da se vidite i odbija da vam pomogne. Ali obratite pažnju na kontekst. Ako ovakvo ponašanje može biti uzrokovano ozbiljnim stvarima, na primer, i novčanim problemima i mogućim neverstvom, zato budite oprezni.

Vuče vas za nos ili je nešto drugo po strani?

Naravno, može se desilo i da vaš parner ima neke unutrašnje konflikte i da ne zna šta da radi u ovoj situaciji. Onda će mu možda biti potrebna vaša podrška i razumevanje da bi rešio svoje probleme.

Većina žena je u stanju da oseti kada ih muškarac vara. Ako imate sumnju da vas partner laže, nemojte zanemariti ovaj osećaj i ne pretvarajte se da se ništa ne dešava. Ali ipak pre izvlačenja bilo kakvih zaključaka, neophodno je proceniti situaciju u celini, a ne samo na osnovu jednog znaka.

Na kraju, otvoren i iskren razgovor pomoći će da se izbegnu mnoge neprijatne situacije i da se ojača vaš odnos.

Miljana Momirovićfizkes/GettyImagesPlus