Zašto BI trebalo, a zašto NE BI trebalo da se zabavljate sa starijim muškarcem!

by | 28 januara, 2017
Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina "Lepota i Zdravlje"

Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina „Lepota i Zdravlje“

Kada se pomene zabavljanje sa starijim muškarcem, barem u mom okruženju, sitacija je takva da većina mojih prijateljica iz nekakvih moralnih i društvenih razloga smatraju da ne bi trebalo ulaziti u vezu sa starijim muškarcem, dok sa druge stane rado bi proživele to iskustvo jer ima mnogo pozitivnih strana. Tako sam okupila sve svoje prijateljice pa smo sastavile listu argumenata „ZA“ i „PROTIV“ . 

Pre svega, bilo bi važno definisati starosnu granicu na koju se misli kada kažemo „stariji muškarac“. U ovom slučaju mislila sam na muškarce koji su otprilike jednu deceniju, deceniju i po, stariji od vas, a vi bi trebalo da imate između 25 i 35 godina. Polemika da li se upustiti u vezu sa starijim muškarcem ili ne je uvek aktuelna tema u društvu. Još od davnina. Da se podsetimo nekih istorijskih ljubavi koje jesu ili nisu opstale usled prevelikog generacijskog jaza. Jedna od najvećih na našim prostorima je svakako između Laze Kostića i Lenke Dunđerski, zatim između holivudskog para Šerliz Teron i Šona Pena i najveća ljubav svih vremena između Grejs Keli i Ranijea, princa od Monaka i mnogi drugi.Nakon višesatnog većanja moje prijateljice i ja smo izabrale najupešatljivije motive zbog kojih bi tebalo da se upustite u vezu.

Spontaniji su

Stariji muškarci su naučili da mudrost dolazi s vremenom, pa tako sada su u fazi života kada znaju više da uživaju u životnim čarima. A na vama je da izaberete da li vam više godi partijanje sa vršnjakom i njegovih deset hiperaktivnih drugara ili ste ipak za mirniju i intimniju vezu.

Pročitajte i… Odložite krunu, dame! Princ na belom konju neće doći…

Bolji u krevetu

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Istina je da od starijeg muškarca ne možete  očekivati maratonsko zavođenje, ali barem ne morate da brinete što se tiče stila iliti umeća. Stariji muškarci definitivno imaju više utakmica u nogama i znaju neki potez ili trik koji mlađi momci jednostavno još nisu naučili. Uostalom kome je još stalo do kvantiteta?

Konstruktivni razgovori

Iako ostavimo predrasude po strani, praksa je pokazala da sa starijim muškarcima možete da vodite smislene, dublje, zanimljive i inspirativne razgovore, dok od mlađih najčešće ćete dobiti aktuelni izveštaj žute štampe. Ili će vam se učiniti da mlađi tip nema ništa u glavi, ili da je pun ideala o tome kako će spasiti svet. U oba slučaja, jako iscrpljujuće.

Bićete malo vode na dlanu

Stariji muškarac držaće vas kao princezu. Setiće se da donese nešto s putovanja, jer već ima svest o tome da žene vole male znakove pažnje, kupiće vam cveće iz istih razloga. Jednostavno znaju.

Sa njima je zagarantovana dobra klopa

Kao što sam već rekla, stariji muškarci više uživaju u životu, a gurmanluci su im među prvima na listi prioriteta. Sa njima ćete bez sumnje izlaziti na najbolja mesta i imaćete priliku da probate najkvalitetniju hranu.

Pročitajte i… Sve mi možemo biti Elizabet Gilbert! Ovih 9 stvari sam naučila zahvaljujući njoj

Ali takođe postoje i pojedine činjenice zbog kojih zabavljanje sa starijim muškarcem možda nije najsrećniji izbor.

Foto: Guliver/Thinstock

Foto: Guliver/Thinstock

Uticaj okoline

Uprkos vašoj ljubavi i uprkos tome što vas je briga šta misli okolina na kraju postoji mogućnost da pokleknete pred izazovom koje društvo nosi. Nastojeći da odbranite svoja osećanja i izbor, moguće je da ćete ući u sukob sa porodicom, prijateljim, pa čak i najboljom drugaricom ukoliko nema razumevanja za vas.

Deca

Mnogi muškarci u poznim godinama ne žele decu, što može predstavljati veliki problem uprkos ljubavi koja je između vas. Prirodno je da želite da se ostvarite u ulozi majke, ali realnost može biti drugačija. postoji mogućnost da zbog godina on neće moći da zasnuje porodicu, ili da će čak misliti da je suviše star da bi se sada istvario u ulozi oca.

Brak

Slično kao i sa decom, možda neće želeti brak, što nema veze sa osećanjima koja oseća prema vama. Takođe, trebalo bi uzeti u obzir da postoji mogućnost da je već jednom bio oženjen, a da je sada razveden, što će biti dovoljan razlog da ne želi ponovo da okušava sreću u opštini, a pred Bogom još manje.

Ovo  su samo neke od pretpostavki kako bi izgledala veza sa starijim muškarcem. kao i svaki odnos i ovaj ima svoje pozitivne i one manje pozitivne stvari, a na vama je da srcem donesete odluku. zaboravite na sva pravila i „zakone“ i vodite se isključivo željom.

Pročitajte i… Čekamo li onoga ko neće doći i otkuda ideja da je za našu sreću uslov imati dečka?


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.