Zašto kažeš “cushioning”, a misliš na…?

by | 6 maja, 2017

Prvo se pojavio ghosting (kad vaš dojučerašnji partner nestane poput duha, bez reči ili pozdrava), onda smo saznali za breadcrumbing (poruke koje šaljemo drugoj osobi, bez ikakve namere da se ozbiljno vežemo), a sad se sve više priča o cushioningu.

Foto: Pixabay

Cushioning je praksa po kojoj iako ste u vezi, sa strane imate nekoliko potencijalnih partnera. Ukratko, osiguranje ili jastuke (odatle cushioning) na koje ćete pasti kad vas zvanični partner ostavi. Te ljude “zavlačite” i dajete im nadu, iako ni sami niste sigurni hoćete li ikada biti s njima, ali trebaju vam da biste se osećali sigurno.– Neverovatno je koliko smo reči izmislili za to da smo jednostavno kreteni. Ovaj termin nastao je prošle godine kad je grupa devojaka pričala s magazinom Babe o umeću cushioninga, a od tada je počela da se sve češće upotrebljava – napisala je novinarka Cassie Murdoch iz Mashablea, koja se u svojim tekstsovima najčešće bavim seksom i vezama.

Ipak, cushioning nije nova pojava, zapravo je oduvek poznata kao varanje, samo je sada dobila moderno ime.
– Jedna je stvar ako ste na početku veze s nekim i niste sigurni kako će se stvari razvijati. Ako ste, pak, u ozbiljnoj vezi s partnerom, a još gore ako on misli da ste monogamni, davanje nade drugima da ste zainteresovani za njih nepošteno je i bezobrazno prema svima – nastavlja Murdoch.

Zbog pojave sve većeg broja aplikacija za dejtove danas je lakše nego ikada zavlačiti ljude, ali to ne znači da je u redu. Bez obzira kako nazivate to što radite, ne znači da ste lukavi i zavodljivi, jer uspevate dovoditi u zabludu i druge i osobu koja misli da je s vama u vezi. Cushioning nije toliko loš kao čista prevara, ali nije ni mnogo bolji.

Varate se i ako mislite da ćete vi imati koristi od njega. Jedini način da uživate prednosti prave veze je da budete u njoj, a ako ste stalno „na vratima“ to se neće desiti. Čak i rizik slomljenog srca bolji je od cushioninga, tvrdi Murdoch, a onda zaključuje: “Niste kauč. Nećete biti zaštićeni bez obzira na to koliko imate jastuka oko sebe”.

Pročitajte i… Svašta ljudi ljubavlju zovu!https://www.lepotaizdravlje.rs/ljubav_i_seks/ljubav/svasta-ljudi-ljubavlju-zovu/

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.