Zašto muškarci više vole mlađe žene?

by | 10 novembra, 2022
zašto muškarci vole mlađe

Možda imaju 30 ili 50 godina, ali svi imaju jedno zajedničko: privlače ih devojke. Odakle ta naklonost prema ženama koje mogu da im budu ćerke?

 

Potraga za mladošću

 

Bez sumnje, možete se zaljubiti u bilo koga, bez obzira na godine. Ali, jedna je činjenica: mlade žene, jednostavno, odgovaraju idealu lepote koji smo formirali mi, kao društvo. A taj ideal lepote pretpostavlja večnu mladost.

Muškarci razumeju baš kao i mi – život brzo prolazi, mladost teče kao pesak kroz prste, i … tu donose odluku da počnu sve iz početka, da se usprotive prirodnom poretku stvari. Činjenica je da se prosečan muškarac plaši starosti: dok žene posežu za kozmetikom i estetskom hirurgijom, muškarci se opredeljuju za mlade partnerke.

Treći razlog jeste: spremnost na avanturu. Ostvarena žena, žena od karijere, majka, mnogo teže će se odlučiti na nepromišljenosti. Uostalom, ona ih je već probala i proživela. Devojkama je svako iskustvo novo i jedinstveno i spremne su na avanture.

 

Dominacija

Ako je žena samodovoljna, obrazovana, postigla je mnogo bez tuđe pomoći, praktično je nemoguće upravljati njom. Devojka bez iskustva sasvim je druga priča. Nedostatak društvenog statusa, uspešne karijere, realizacije na bilo kom polju, čini mlade žene pogodnim da pruže muškarcu osećaj dominacije i lažne moći. Neki od njih svesni su varljivosti ovog osećaja, ali svejedno: ne mare.

 

Mogu li veze između starijih muškaraca i mlađih žena funkcionisati?

Kada se dvoje ljudi iskreno vole jedno drugo i izgradili tu ljubav na zajedničkim stvarima, druženju, poštovanju i poverenju, veza može da funkcioniše – bez obzira na razliku u godinama. Veze sa velikom razlikom u godinama mogu biti divne prilike za lični rast, ukoliko nisu utemeljene na pogrešnim vrednostima, mogu da budu prilika za lični rast.  Mogu postojati značajne razlike u verovanjima među generacijama. To je prava šansa da naučite kako da razmotrite višestruke perspektive o pitanju ili iskustvu.

 

Otkrivamo: Zašto žene vole starije muškarce

 

Wavebreakmedia/gettyimagesplus