Zašto muškarci imaju ljubavnice a ipak „vole“ svoje žene!?

Zašto muškarci imaju ljubavnice i kako razumeti da se to dogodilo?

by | 20 avgusta, 2022
Zašto muškarci „vole“ svoje žene, a ipak imaju ljubavnice!?

Zašto muškarci imaju ljubavnice ali ne napuštaju svoje supruge? Ako muškarac vara, da li to znači da se odljubio? Koji su glavni uzroci muškog neverstva?

Neki psiholozi uveravaju: čak i muškarac koji voli svoju ženu sposoban je za izdaju i veze sa strane. Razlog za to je nisko samopoštovanje i želja da se drugima dokaže njihova vrednost i značaj.

Zašto muškarci imaju ljubavnice?
Primer iz života – Pokloni za usamljenost

„Moja prijateljica je već deset godina u vezi sa oženjenim muškarcem koji je smatra svojom drugom ženom“. Ona od njega redovno dobija skupe poklone i prati ga na službenim putovanjima u zemlji i inostranstvu. Ali evo problema: Svake Nove godine, svakog 8. marta ona je sama i nikada ne dolazi na Slavu kod njenih roditelja.

Njen ljubavnik, uzoran porodičan čovek i brižan muž, ove praznike provodi sa svojom zakonitom suprugom a na Slavu im ne dolazi jer bi bilo sumnjivo da na tako nešto ide sam. Mi je kao prijateljicu često pitamo da li je uvređena što je po strani, a ona se samo smeši i mazi poklonjene skupocene minđuše. Za takve poklone ona je spremna sve da izdrži

On je mali dečak u duši

Nevernog muža takođe ne muči kajanje. Većini od njih je drago da izdržava dve ili čak i više žena odjednom. To mu daje osećaj kao da je pravi muškarac, heroj-ljubavnik, onaj koji obezbeđuje i štiti.

Ali to nije slučaj samo kod bogatih. Muškarci imaju ljubavnice i ponašaju se isto bez obzira na platu. A poenta ovde uopšte nije prirodna poligamija ili povećan libido, inače verni muškarci ne bi postojali u prirodi. Suština je da se radi o niskom ličnom samopoštovanju.

Muškarci koji „vole“ svoje žene, ali i dalje imaju ljubavnice, psihički su nezreli i slabi. Zato ih i ne napuštaju svoje supruge: One im daju osećaj samopouzdanja i stabilnosti. A prisustvo više žena u isto vreme povećava njihovo mišljenje o sebi.

 „Ja sam muškarac! Konačno da sam sebi važan! Ja sam pobednik!“ Misli neverni muž. I radi to što radi.

Ljubav je kao baterija

A takvi muškarci imaju i nedostatak unutrašnje energije, pa im je, kao i vampirima, uvek potrebna „sveža krv“, dodatna ishrana. Za ovo su žene na strani, služe kao moralna „baterija“.

Kada pitate nečiju ljubavnicu „Šta nije u redu sa ženom njenog ljubavnika“ često možete dobiti začuđujuć odogovor. Uglavnom se misli da će vam reći da je postala frigidna, ogorčena ali ljubavnice često imaju reči hvale i za izgled i za  ponašanje jer ovde se uopšte ne radi o njoj.

I zaista je tako jer negovane seksi lepotice su takođe prevarene! Setite se stotine domaćih zvezda i svetskih lepotica koje su u jednom trenutku prevarili muževi. Dakle problem je uglavnom u mušakarcu.

Bekstvo od problema

Zašto muškarci „vole“ svoje žene, a ipak imaju ljubavnice!?

Kada sa pecanja umesto ribe donese karmin na košulji treba da se zabrinete. Photo by Pexels-katerina-holmes

Drugi razlog zašto muškarci imaju ljubavnice je strah i nespremnost da rešavaju probleme u porodici. Nekima je lakše da odu od kuće na par dana i zaborave u zagrljaju druge žene nego da na odrasli način razgovaraju o tome šta je davno prošlo.

Sa ljubavnicom, ne morate razmišljati o roditeljskim sastancima, kupovini novog frižidera i drugim prozaičnim stvarima. Biti ljubavnik bar u početku je praznik i bezbrižnost, izvor emocija, makar i na nekoliko dana. I iako kućni poslovi ne nestaju nigde, zahvaljujući izletu do ljubavnice, sve teše odluke mogu da se odlože na neodređeno vreme.

Muškarci jasno dele seks, emocije i odnose.

U svetu muškaraca, može biti da se ove dve komponente ne mogu kombinovati u jednom objektu. Muškarci pate, osećaju se krivim, ali nastavljaju da žive u ovome iznova i iznova.

Ali nije sve crno belo. Često razlog za muško neverstvo je i neslaganje u braku to jest nesposobnost obe osobe da se sueoče sa problemom i da čuju kritiku ili dobronamernu sugestiju.

Na primer muškarac nije zadovoljan izgledom svoje žene, ali ne može to da kaže naglas, jer je to praćeno ženskim ogorčenjem, suzama i negativizmom. To onda dovodi da je bolje prećutati a nakon toga i potražiti ono što mu se sviđa.

Noćna mora uživo: Kako reagovati ako uhvatite muža na delu?

U velikom brju porodica nije uobičajeno da se razgovara o delikatnim temama a taj lažni mir se prenosi i na odnose.  Žene se onda žale na nedostatak pažnje muškaraca. I sva ova ćutanja dovode do toga da bračni parovi žive kao komšije.

Imaju sve – zajednički život, podizanje dece, letovanja, letovanja, kupovina bele tehnike ali… Ne postoji jedna stvar – seks između muža i žene.

A to znači da nema flertovanja. Ne postoji privlačnost jedno prema drugom. Nakon toga, i naklonost i ljubaznost nestaju. Ostaju samo obaveze, ljubav prema čoveku, prema ženi, prema majci svoje dece. Nestaje ljubav prema ženi i prema mušakrcu.

Kao  po pravilu ljubavnica se najčešće nalazi na poslu. On ni ne traži ništa nego se ona nađe tu aktivna, društvena i veoma vesela. Uvek je raspoložena, oči joj gore. Ona flertuje sa njim, nagoveštava, izgleda lepo, pokušava da mu ugodi. A onda se on nakon posla vrati kući i ne sme da kaže ženi da mu se više sviđala njena prethodna frizura.

Zašto muškarci imaju ljubavnice? – PORUKA ZA LJUBAVNICE

Zašto muškarci „vole“ svoje žene, a ipak imaju ljubavnice!?

Zašto muškarci „vole“ svoje žene, a ipak imaju ljubavnice!?

Ako ste ljubavnica, vaš voljeni vanzemaljski „muž“ uopšte nije ono što pokušava da izgleda. Kada prođe romantika i on će uveče da leži na kauču, čačka nos, pije pivo i gleda fudabal na TVu. Nalazićete njegove prljave čarape na neočekivanim mestima i stalno brisati umokrenu toaletnu dasku. Sem toga ako je ostavio ženu neće ostaviti pijane drugare i ljutitu rodbinu koji dolaze u paketu sa njim. Mislite o tome.

Prevarene ste? Ovo su najvažnije rečenice koje morate da zapamtite

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.