Zašto tako često sanjate bivšeg dečka? 3 neočekivana razloga

by | 22 maja, 2023
Zašto tako često sanjate bivšeg dečka

Raskid često izaziva burne emocije, pomešana osećanja i ostavlja duboki trag u nama. Otkrivamo vam zašto tako često sanjate bivšeg dečka.

Obično ćete sanjati ono o čemu najviše razmišljate. Ipak, san o bivšem dečku ipak može da ima podsvesno značenje. Nije uvek slučajnost da se našao u vašim mislima dok spavate. U nastavku pogledajte zbog čega se to dešava.

Zašto tako često sanjate bivšeg dečka? 3 neočekivana razloga

Nedavni susret

Razmislite da li ste u poslednje vreme komunicirale sa nekim o bivšem dečku ili ste ga videli. Možda je vaš san o njemu samo „reprodukcija“ nedavnih događaja i nije razlog za uzbunu. Nije iznenađujuće da tokom spavanja vidimo one trenutke koji su nam se desili tog dana, a sanjati bivšeg dečka nije izuzetak.

Emotivna veza

Ipak, u slučaju da ga sanjate iznenada, to može znači da bez obzira što ste raskinuli, i dalje ste emotivno vezani za njega. To ne mora da znači da ga i dalje volite ili se nadate obnovi romanse, već često može da bude povezano sa fizičkom zavisnosti ili ogorčenosti.

Često snovi o bivšem dečku mogu biti i vrsta traume koja se ponavlja, ako ste imali bolan raskid ili ste bili nesrećni u vezi. Izdaja, iznenadan prekid veze ili pokušaj opravdavanja bivšem partneru može da vas tišti godinama. Zbog toga može i da periodično „izbija“ u vidu snova.

Osećanja

Situacija može biti i suprotna. Ako vam bivši partner zaista nedostaje i niste uspeli u potpunosti da prihvatite činjenicu o vašem raskidu, vaš mozak može da obradi te informacije na čudan način i da ih izazove u vašim snovima, demonstrirajući snagu vaše želje.

Zašto tako često sanjate bivšeg dečka: Tumačenje snova

Vredi napomenuti da u slučaju da tražite neko tajno značenje u takvim snovima, velika je šansa da su apstraktna i da retko odražavaju stvarnu sliku onoga što se dešava. Još gore je ako takvo tumačenje ima negativnu konotaciju. Moguće je da moć naše podsvesti počinje da privlači negativnu energiju u naš život. Druga strana je pozitivno predviđanje koje očekujete, a ništa se ne dešava.

Generalno, ako se još uvek niste oporavili od raskida, nije iznenađenje da ćete sanjati bivšeg partnera jer je jednostavno vaša veza ostavila duboki trag i utisak na vas. Ali ako ste ga iznenada sanjali i sa sigurnošću znate da je vaša ljubavna priča završena, ne bi trebalo da tražite mističnu pozadinu. Pokušajte da san doživite kao uspomenu koja vam je došla u snu i pustite je.

Miljana MomirovićRidofranz/GettyImagesPlus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.