Žene sa slažu da ovakvom muškarcu nikada ne bi pružile šansu

by | 4 oktobra, 2016

Čuveni časopis „Glamur“ sproveo je zanimljivo istraživanje sa ciljem da utvrdi kako žene gledaju na različite seksualne orijentacije, te koliko su slobodne, otvorene i spremne da eksperimentišu. I rezultati su prilično interesanti!

Foto: Guliver/Getty Image

Foto: Guliver/Getty Image

vNaime, žene između hetereseksualne i gej orijentacije vide još čitav spektar seksualnosti, ali ne dozvoljavaju isto i muškarcima.

Istraživači ovog magazina ispitali su više od 1000 žena, starosti od 18 do 44 godine, i zaključak je sledeći – 63 odsto dama istaklo je da spremno da odustane od etiketa „homoseksualac“, „heteroseksualac“ i „biseksualac“, ali je isti procenat takođe priznao da nikada ne bi izlazile sa čovekom koji je spavao sa muškarcem u prošlosti.

Ova studija takođe je otkrila da je čak 47 odsto žena privukla u nekom trenutku pripadnica istog pola, a 31 procenat je imalo neku vrstu seksualnog iskustva sa drugom ženom. Zanimljivo je i da je samo 3 odsto žena rangiralo seks kao najvažniji aspekt romantičnog odnosa.

 

Pročitajte i… Kakva tortura! Muška navika koja razara žene, a češća je od prevare…

Foto: Guliver/Getty Image

Foto: Guliver/Getty Image

Kliknite na sledeću stranicu…

Foto: Guliver/Getty Image

Foto: Guliver/Getty Image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Baš poput slavne Majli Sajrus, koja se identifikovala kao panseksualka (orijentacija koja odbija postojanje pola), celokupno istraživanje pokazalo je da se „mnoge mlade žene ne osećaju da moraju da biraju seksualni identitet, niti da se strogo orijentišu.“

„Danas mnogi imaju neke svoje, sopstvene uslove. Postoji rastuća tendencija da se žene ne stavljaju ni u kakve okvire, posebno među žena milenijumcima“, istakao je profesor seksologije Savin Vilijams za „Glamur“.

„Ja ne gledam žene na način „želim je u krevetu“. U pitanju je fluid, to se jednostavno desi. Moje prvo iskustvo sa ženom je bilo zabavno, ali nije promenilo moju orijentaciju. To je samo još jedan nov način da upražnjavate seks“, rekla je izvesna Niki za pomenuti časopis.

Čitava studija dovela je do percepcije da su žene slobodnije i fleksibilnije u ispitavanju svoje seksualnosti od muškaraca – ne drže se jednog smera.

„Muška i ženska polna fleksibilnost se gleda na potpuno drugačije načine. Ako muškarac počne da „istražuje“ i prizna da ga je privukao drugi frajer ili da je imao seks sa njim, to neće biti isto kao da je to uradila žena. Ljudi drugačije gledaju na to. Ali, važno je da shvatimo da postoji toliko različitih seksualnih orijentacija i „fluida“„, zaključio je seksualni terapeut Džo Kort.

Pročitajte i… Da li ste žrtva emotivnog manipulatora? Ovo su 4 glavna simptoma toksične veze!


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.